Merve Çubuktepe

Yılın en güzel ve duygusal açıdan olumlu transitlerinden biri bizi bekliyor. Venüs yüceldiği Balık burcunda 11 Şubat-7 Mart 2018 aralığında anlayış, şefkat ve merhamet duygusunu güçlendirecek. Dünyaya daha sevgi dolu gözlerle bakabilir ve kolayca empati kurabilirsiniz. Yardımseverlik, muhtaç olanları anlama, küslüklerin bitmesi ve barışma gibi etkiler söz konusudur. Burç bazında etkileri yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Venüs Balık burcundayken doğal olarak romantizm artar, çevremizi pembe bulutlar kaplar. Platonik aşklar tavan yapabilir, özlem duygusu ve hassasiyet artar. İyicil etkilerinde evlilik teklifleri ve duygusal kavuşmalar gündeme gelebilir. Şarkılar, şiirler ve özel sözlerle klasik tarzda flörtler görülür. 14 Şubat 2018 Sevgililer Günü de bu transite denk geldiği için sizleri çok romantik bir gün bekliyor diyebilirim.

Zorlu ifadelerinde ise aşka aşık olmak, dramatik ilişkiler, sürekli damar şarkılar dinleyip hüzünlenme, eskiye hasret ve nostaljik bir ruh hali dikkat çeker. En dikkat edilmesi gereken konu ise kişinin bu dönemde koşulsuz ve tüm benliğiyle kendisini aşka kaptırıp kendisini ve kimliğini unutma riskidir. Aşırı fedakarlık ve sürekli taviz verme görülebilir, bu da bir süre sonra beklentiler gerçekleşmezse kişinin kendisini kurban gibi hissetmesine sebebiyet verebilir. Bu dengeyi iyi kurmak transit döneminin en önemli konularından biri.

16 Şubat 2018’de Venüs ve Satürn arasındaki olumlu açı kesinleşecek. Bu açı kalıcı ve güçlü ilişkiler kurmak açısından destekleyici bir etkiye sahiptir.

21 Şubat 2018’de Venüs ve Neptün kavuşuma geçiyorlar. İşte bu transitin en yoğun ve romantik dönemi. Kendinizi bulutlarda hissedebilirsiniz, havada aşk rüzgarları çok güçlü esebilir.

1 Mart 2018’de ise en şanslı etkileşimlerden biri olan Venüs-Jüpiter arasındaki üçgen olumlu açı kesinleşiyor. İki iyicilin su grubunda bu irtibatı nişan ve evlilik kararları, tarih belirleme açısından çok uygun bir dönem. (Etkisi 25 Şubat 2018 itibariyle başlar)

Venüs Balık transitinin burçlar üzerindeki etkileri: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Ruhsal açıdan huzur bulabileceğiniz, inandığınız değer ve ideallere kendinizi adayabileceğiniz bir dönem sizi beklemekte. Zaman zaman sessizlik ve tek başına kalmak size çok iyi gelebilir. Transit etkisi ile içinizdeki yardımsever duygular artabilir, zor durumda kalan ve muhtaç olan insanlara umut ışığı olabilirsiniz. Bu dönemde gizli aşklara doğru çekilmeniz söz konusu olabilir, platonik boyutta hissiyatlar çok artabilir. Bunun üzerine platonik fazda bir ilişki adım adım ilerleyebilir. Maddi konularda yanılgılara karşı daha fazla dikkatli olmalısınız, gerekiyorsa bir bilenden destek alabilirsiniz. Gizli düşmanlıklara karşı koruyucu bir etki altında olacaksınız. Arkanızdan iş çeviren kişiler duvara toslayabilirler. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BOĞA: Transit vesilesi ile alacağınız bir çok olumlu açı sizi bekliyor. Arkadaşlarınızla çok daha sağlam ve güçlü ilişkiler kurabilir, beraber harika bir uyum yakalayabilirsiniz. Sizi iyi hissetiren, sanatsal içeriği yüksek ortamlara girmek isteyebilirsiniz. Müstakbel eşinizle bu çevrelerde tanışma durumu da gündeme gelebilir. İlişkiler konusunda şanslı olacağınız, kalbinizin dolabileceği bir dönem kapınızda. Arkadaş çevrenizden bir kişi ile aranızda platonik bir çekim durumu görülebilir. Sadece arkadaş ilişkilerinde kendinizi her şeyin önüne atan ve feda eden kişi olmaktan uzak durmalısınız, bu bir süre sonra sizi yorabilir ve emeklerinizin karşılığını alamayabilirsiniz. Özellikle aşırı borç verme ve borçlanmaktan kaçınmalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

İKİZLER: Kariyerinizle alakalı sıkıntı ve gerilimler yaşıyorsanız bu transit vesilesi ile olayları yumuşatan ve uzlaşma sağlayacak bir ortam oluşabilir. İş ortamında daha fazla uyum ve huzur yakalayabilirsiniz. Birlikte çalıştığınız bir kişi ile platonik bir çekim ve yakınlaşma ilişkisi içerisine girebilirsiniz, bu durum önce gizli bir şekilde ilerleyebilir. Duygusal açıdan çok yoğun hissettiğinizden işinize odaklanmak zaman zaman zor gelebilir, bu konuda biraz daha çaba göstermenizde fayda var. İlişkisi olan İkizler için zaman zaman duygusal dalgalanmalar görülebilir, kalıcı olmasa da gerilimler ve ruh halleri değişimleri geçici sıkıntılar meydana getirebilir. Finansal göstergeleriniz olumlu durumda, yatırımlar ile bunu arttırabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YENGEÇ: Su grubu üyesi Yengeçler bu transitten en çok olumlu etkilenecek burçlardan biri. Transit süresince felsefi, dini, sanatsal konular daha fazla ilginizi çekebilir. Müzik ve şiir gibi aktiviteler ruhunuzu derinlemesine etkileyebilir. Çok yakın arkadaşınızla birlikte ufkunuzu açacak bir seyahat gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Öğrenim hayatı devam eden Yengeçler için başarı söz konusudur. Yabancı ya da yabancı ülkede yetişmiş bir kişiden hoşlanma ve evliliğe doğru giden bir ilişki gündeme gelebilir. Aşk konusunda aldığınız destekleyici etkiler vesilesi ile yoğun duygusal etkiler sizi bekliyor. Ancak sizi gerileten, ruhsal açıdan bunaltan duygusal takıntılar ve eski sevgili gibi konulardan kendinizi arındırmanızda fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

ASLAN: Derin bir ilişki yaşama ve bütünleşme arzusu ile dolabilirsiniz. Günlük eğlenceler ve flörtler yerine ruh eşini aramak ve onunla kavuşma isteği vurgulu olacaktır. Özellikle ailenizden bir kişinin tanıdığı bir insanla yollarınız kesişerek, bir ilişki başlayabilir. Sadece tensel tutku ve çekim odaklı ilişkiler beklendiği gibi gitmeyebilir, bu konularda biraz daha gözlemci ve sabırlı olmanızda fayda var. Maddi açıdan sıkıntıdaysanız bu sorunların çözülmesine dair destekleyici etkiler de devrede. Özellikle beklediğiniz alacak ve miras söz konusu ise bunları temin edebilirsiniz. Eş, ortak ya da bir yakınınızdan tam da ihtiyaç anında hızır gibi yetişen bir maddi destek gelebilir. Maneviyatınız artacaktır, sezgilerinize güvenin. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BAŞAK: Venüs özellikle de sizi ilişkiler alanında etkileyecek. Bir ilişkiniz varsa ve sorunlar gündemdeyse bunların çözümü, tekrar uyum ve huzur duygusunun yakalanması gündeme gelebilir. Bu transit sizi bulutların üzerine çıkarabilir; tamamen aşk ve romantizm odaklı hissedebilirsiniz. Büyük bir aşk başlayabilir, hemen evlilik hayalleri kurabilirsiniz. Günlük işler ve kariyer konuları biraz aksayabilir, ipin ucunu kaçırmamanız önemli. İlişkiye kendini adama, her şeyi yapma arzusu yükselecektir, ancak kendi değerinizden ödün vermelisiniz. Bir ortaklığınız varsa kazancınız artabilir, birlikte yeni planlar yapabilirsiniz. Ticari girişimler açısından başarı ve destekleyici etkiler söz konusudur. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

TERAZİ: İş ortamınızdaki insanlarla iletişiminiz olumlu hale gelebilir, bir sorun varsa çözülebilir. Karşılıklı yardım ve anlayış ile birlikte güzel işler başarabilirsiniz. Transit döneminde yapacağınız bir yardım size sonradan hiç beklenmedik bir zamanda büyük bir iyilik olarak geri dönebilir. Bu dönemde birlikte çalıştığınız bir kişi ile çekim ve bir ilişkiye başlama durumu görülebilir. Özellikle de sizden daha genç ya da astınız olarak çalışan bir kimse ile bu durum yaşanabilir. Ticari ve finansal girişimler açısından büyük risklere girmemenizde fayda vardır. Zaman zaman günlük işler ve sorumluluklar size sıkıcı ve biraz da üşendirici gelebilir. Sağlık için güzel etkiler söz konusu, şifa bulmak için uygun zaman. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

AKREP: Transitin en olumlu etkilenen burçlarından biri Akrepler olacak. Özellikle aşk konusunda dolu dolu ve çok güzel bir dönem sizi bekliyor. Adı konulmamış bir durum netleşerek ilişki başlayabilir, ya da kalbiniz boşsa bir anda çok güçlü duygular hissetmeye başlayabilirsiniz. Başınıza biraz kavak yelleri eseceği bu dönemde gündeminiz yoğun olarak aşk ve hissettikleriniz olacaktır. İçinize sığmayabilir sürekli şarkılar ve yazılar paylaşarak kendinizi ifade etmek isteyebilirsiniz. Sanat ve estetik odaklı bir hobi seçerek bu konuyla uğraşmaya başlayabilirsiniz. Borsa gibi spekülatif para işlemlerinden kazanç sağlamak için de uygun bir dönemdir. Çocuk sahibi olmayı düşünenler için de çok güzel bir zaman. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YAY: Aile ve hane içerisinde sıkıntılar varsa tekrar huzur gelebilir, herkes uyum ve mutluluk içerisinde yoluna devam edebilir. Transit süresince evinizde daha çok zaman geçirmek ve dışarı çıkmak yerine insanları ağırlamak isteyebilirsiniz. Aile içerisinde sevgi ve bağlılık iyice artabilir, küslük varsa barış gerçekleşebilir. Evinizi güzelleştirmek ve tadilat için de oldukça uygun bir zamandır. Estetik ve dekorasyon konuları ile daha fazla ilgilenebilir ve bunları uygulamak isteyebilirsiniz. Transit vesilesi ile geçmiş ve milli değerler sizin için daha ön plana çıkabilir, bu konuları daha çok gündeminize alabilir ve eleştirilere karşı hassas olabilirsiniz. Bilinçaltı temizliği yapmak, ruhsal konularla ilgilenmek için de ideal etkiler devrede. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

OĞLAK: Transit boyunca özellikle yakın arkadaşlar ve akrabalarınızla daha fazla zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Müzik, edebiyat ve kültürel aktiviteler bu süreçte daha çok ilginizi çekebilir ve bu konularda bilgi birikiminizi arttırabilirsiniz. Kardeşinizle küslük varsa sonlanarak barış sağlanabilir. Gerek sözlü gerek yazılı etkileşimi çok etkili kullanabilir, insanları etkileyerek içinizdeki şairi dışarı çıkartabilirsiniz. Alacağınız olumlu açılar vesilesi ile önemli görüşme ve mülakatlarda başarı olasılığınız yüksektir. Ticari girişim ve bir konuyu öğrenmek açısından da destekler mevcut. Duygusal konulara gelirsek eğer özellikle de en yakınlarınızdan bir kişinin aracılığı ile sizi çok etkileyecek bir kişi ile tanışabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

KOVA: Maddi konularla ilgili oldukça şanslı etkiler sizi bekliyor. Özellikle maaşınız ya da kazancınızla alakalı bir sıkıntınız varsa bu sorunun çözülmesi adına somut adımlar atılabilir. Zaman zaman aşırı harcama ve savurganlık görülebilir, para idaresi konusunda biraz daha sıkı olmanızda fayda var. Özellikle ilgi alanlarınız, keyif ve eğlence için çok para gidebilir. Bir yerde çalışıyorsanız terfi için görüşmek ve bunu kesinleştirmek adına uygun zamandır. Arkadaş çevrenizle ilgili iletişiminizde sınırları korumanız önemli, zira iş arkadaşlıktan duygusal konulara giderse sizi sıkıntıya sokacak ya da arkadaşlığın bitmesine sebep olacak durumlar görülebilir. Bu konuda arkadaş çevresi dışında kalmak faydalı olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BALIK: Transitin başrolü tabii ki Balıklar olacak. Venüs en iyi konumunda sizi doğrudan kişisel istekleriniz ve hayat duruşunuzla ilgili konularda etkileyecek. Dikkat çekebilir, insanları büyülü bir etki altına alabilirsiniz. Süreç boyunca giyim kuşam ve kişisel bakım için daha fazla zaman ve para harcayabilirsiniz. Duygusal açıdan da şanslı etkiler söz konusudur, hiç aklınıza gelmeyecek kişilerin sizden hoşlandığını öğrenebilirsiniz. Sevgi, uyum ve romantizm dolu bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda gerilimli bir ortam, anlaşmazlık olan durumları çözerek insanların saygı ve takdirini toplayabilirsiniz. İmaj değişikliği ve estetik müdahaler için olabilecek en doğru zamandır, size en yakışan neyse onu seçebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.