Merve Çubuktepe

Kasım ayının en önemli gökyüzü olayı hiç şüphesiz 14 Kasım’da Boğa burcunda gerçekleşecek Dolunay olacak. Ancak bu dolunay normallerinden bir adım öne çıkıyor. Ay, Dünya yörüngesinde en yakın konumdan geçeceği için, normal dolunaylara göre daha etkili olan bir Süperay deneyimleyeceğiz. Hatta 21. yüzyılda şu ana kadar gerçekleşenler içinde en yakın ve etkilisini! (2034’e kadar durum bu :) )

Dolunay zamanlarında duygular en yüksek halini alır, olaylar belirginleşir ve olayların bir çözüme bağlanması önlenemez hale gelir. Bu nedenle hayatımıza bazı gelişmeler getirmekle birlikte, bizler için zorlu bir süreçtir. Tabii ne yapmamız gerektiğini bilirsek o kadar da zorlu olmaz.

Bu süperay Boğa-Akrep aksında gerçekleşiyor, Plüton ve Kiron ile olumlu açı yapıyor. Özellikle para, güç, statü, cinsellik ve saygınlık arzularıyla alakalı konular ön plana çıkabilir. Bu alanda çeşitli yüzleşmeler, sonlanmalar, duygusal krizler ortaya çıkabilir. Yapıcı olmak ile yıkıcı olmak arasında kalınabilir. Her ne kadar içsel olarak sakin kalmak istesek de bu zorlaşabilir. Bazen bu etkiye direnmek zor olsa da başarabilirsiniz, çünkü aslında bu etkileşimlerin bize anlattığı her şeyi kontrol edemeyeceğimiz gerçeği. Kimi zaman yapamayacağımızı sansak da son noktayı koymak kimi zamanda gerçekten hak edene hak ettiği değeri vermek ve o şeyi korumayı öğrenmek. İyileşmek için kangreni kesip atmak bazen en doğrusudur. Bazen de kolumuzdaki minicik bir yarayı kaşıya kaşıya büyütürüz. Oysa ki kolumuz sağlıklıdır ve tek izin vermemiz gereken şey o minik yaranın iyileşmesidir. Özellikle sabit burçlar Boğa, Akrep, Kova ve Aslan bu konularda ekstra dikkat! Yengeç, Oğlak, Başak ve Balık burçları bu süperaydan en olumlu etkiyi alabilecek burçlar. Ancak genel anlamda herkes için bir şifalandırma fırsatı.

Bu kadar yorumdan sonra lütfen hemen karalar bağlamayın! Tüm bunlarla birlikte imdadımıza yetişen, aracılık yaparak ortayı bulan enerjiler de mevcut. Bu karşıtlığı kendi içimizde yaşıyorsak bizim en büyük amaçlarımıza, birileriyle yaşıyorsak müşterek amaçlarımıza ulaşabilmek için bu yüksek enerjiyi motivasyonumuz olarak kullanabiliriz. Bu bir dönüşüm gerektirecektir. Üzerimize almamız gereken sorumlulukları almayı ve hedefimize adım adım yürümeyi gerektirecektir. Ben gerekli sorumlulukları almaya gönüllü olacağımızı düşünüyorum.

Bu süperayın bir diğer anahtarı iletişim. Burada geçerliliğini kaybetmiş yapılara karşı reformist bir yaklaşım sergilenmek istenebilir. Özgürlükler için mücadele edilebilir. Karşıtlıkları bir araya getiren, kararsız kalmak yerine bütüne odaklanan bir iletişim kolaylık sağlayacaktır. Yalnız bu tarzda bir iletişim için gerekli şartlar bize alın tepside gelmeyebilir. Bizim bunu yapmaya istekli olmamız gerekebilir.

Bir diğer konu süperayın ilişkilerde güven konusuyla alakalı olduğudur. Güvendiğimiz insanlarla iş yapmak isteyebiliriz. İlişkilerimizi gerçekçi temellere oturtmak isteyebiliriz. Emek sarf edilmiş, zamanla güçlenmiş, belli bir güvene oturmuş ilişkiler bu süperaydan pozitif yönde etkilenecektir. 25 Kasım ve 1 Aralık civarındaki günlerde bu konular tekrar gündeme gelebilir. 25 Kasım biraz daha zorlu, mücadeleli ve dönüşüm gerektirecek şekilde hissedilebilir. 1 Aralık daha ziyade 14 Kasım’da yaşanan konuların son görünür mücadelesi olacaktır.

Bu dolunayın kişisel haritanız üzerinden sizi nasıl olarak etkileyeceğini öğrenmek ve diğer tüm sorularınız için buraya tıklayarak danışmanlık alabilirsiniz.

Burçlara göre değişim gerçekleşecek önemli konular:

(Yükselen burcunuzu da okumayı unutmayın)

Koç/Yükselen Koç: Para, birikimler, sahip olunan maddi ve manevi değerler, kaynaklar

Boğa/Yükselen Boğa: Fiziksel görünüm, sağlık, girişimler, imaj, benlik duygusu

İkizler/Yükselen İkizler: Bilinçaltı, karma, gizli düşmanlar, perde arkasındaki konular

Yengeç/Yükselen Yengeç: Sosyal çevre, arkadaşlar, organizasyonlar, idealler

Aslan/Yükselen Aslan: İş, kariyer, toplumsal konular, makro projeler, patronlar

Başak/Yükselen Başak: Seyahatler, yurtdışı ilişkiler, yüksek öğretim, inançlar, hayat görüşü

Terazi/Yükselen Terazi: Alacaklar, eşin maddi kaynakları, borçlar, ortak değerler

Akrep/Yükselen Akrep: Evlilik, ortaklar, ikili ilişkiler, davalar, antlaşmalar, ortak girişimler

Yay/Yükselen Yay: Sağlık, rutin günlük işler, çalışma ortamı, çalışanlar, evcil hayvanlar

Oğlak/Yükselen Oğlak: Aşk, iilşkiler, cinsellik, eğlence, hobiler, yaratıcılık, varsa çocuklar

Kova/Yükselen Kova: Aile, ev, taşınma, dekorasyon, ailenin yaşlıları, geçmiş

Balık/Yükselen Balık: Yakın çevre, kardeşler, eğitim, kısa seyahatler, iletişim ve haberleşme