Merve Çubuktepe

Dopdolu bir ay bizleri bekliyor. Uzun zamandır heyecan ve merakla beklediğimiz tutulmalar dönemine giriş yapıyoruz. 13 Temmuz 2018’de Yengeç Burcunda Güneş tutulması ve 27 Temmuz 2018’de Kova burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Sırf şu iki olay bile, bu ayın büyük bir değişim ve yeni başlangıçlara gebe olduğunu göstermekte.

13 Temmuz 2018’de Yengeç burcunda Güneş tutulması özellikle güvenlik duygusu, aidiyet gibi kavramları yeni baştan sorgulamıza vesile olacak. 27 Temmuz 2018’de Kova burcunda gerçekleşecek Ay tutulması çok sert açılara sahip. Lafı dolandırmaya gerek yok, gerçekten gerek psikolojik gerek dünyevi konularda zorlu deneyimler bizi bekliyor. Dünyada volkan patlamaları aldı başını gitti, bundan dolayı da tutulmanın izdüşümü olan yerlerde bu tür volkanik aktivitelerin iyice artacağı, ülkemizin batı bölgelerinde geçen yıla benzer hareketlenmeler getirebileceği düşünülebilir. (11 Ağustos 1999 Güneş tutulması ile aynı yapıya sahip değil)

Tabii ki ay içerisinde hem Mars hem de Merkür retroları beraber ilerleyeceğinden değişim süreci içimizde başlayacak; eyleme dönüştürmek adına biraz daha zaman ya da daha fazla efor gerekebilir. Bu bilgiye istinaden 26 Temmuz-19 Ağustos 2018 aralığında Merkür Aslan burcunda retrosunu gerçekleştirecek.

10 Temmuz 2018’de Venüs Başak burcuna geçiş yapacak; sevgi emektir düsturunun tekrar hatırlanacağı; sadece sözler ve hediyelerle ölçülemeyen gerçek sevgiyi aradığımız dönemler bizleri bekliyor. Tasarruf için de iyi bir etki, zaten bu şartlarda başka ne yapılır ki.

11 Temmuz 2018’de Jüpiter ileri hareketine başlıyor. İşte gerçekten güzel bir haber. :) Gökyüzü retrolarla dolmuşken sonunda büyük iyicil Jüpiter’in tekrar direkt bir şekilde iyicil desteklerini iletmesini hepimiz bekliyorduk.

23 Temmuz 2018’de Güneş Aslan burcuna geçiş yapıyor ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. Yazın enerjisi, neşesi ve coşkusu daha fazla içimizde hissettirecek bir etkileşim söz konusu. Tüm Aslan burcu okuyucularımızın doğum günlerini şimdiden kutluyorum. :)

Not: Bu ay içerisinde ekstra “yeniay” ve “dolunay” bulunmuyor; zira Güneş tutulması çok çok güçlü bir yeniay, Ay tutulması da aynı şekilde çok güçlü bir dolunaydır.

Gökyüzü takvimini detaylı inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

5 Temmuz 2018 / Güneş üçgen Jüpiter: Ayın en güzel açılarından biri; şans, maddiyat ve başarı açısından son derece destekleyici bir açı kalıbı. İş görüşmeleri ve başvurular için oldukça ideal. Bu sefer Güneş’in Jüpiter ve Neptün ile üçgen açılar yapması sebebiyle gökyüzünde yine bir “Büyük Su Üçgeni” oluşacak.

5 Temmuz 2018 / Merkür karşıt Mars: Bu sert ama kısa etkili açı kalıbı özellikle fikir çatışmaları, değer yargılarında ayrılık, özgürlük vurgusu, kısıtlama durumunda aşırı agresif tepkilerle alakalıdır.

8 Temmuz 2018 / Güneş üçgen Neptün: Güneş bu sefer Neptün ile olumlu açıya geçerek Büyük Su Üçgen’ini devam ettiriyor. Yüreklere merhamet ve vicdanı taşıyan bu etkileşim daha fazla empati kurmak, anlaşmak ve affetmek konusunda güçlü bir yapıda. Ruhsal şifa çalışmaları için çok uygun bir etkileşim.

10 Temmuz 2018 / Venüs Başak Burcunda: Venüs daha mütevazı, temkinli bir formu olan Başak burcuna geçiş yapıyor. Aşkta sadakat, emek ve gerçekten elle tutulur değerlerin daha ön planda olacağı, ancak doğru hareket edenin kazanacağı bir döneme giriyoruz.

12 Temmuz 2018 / Venüs üçgen Uranüs: Bu kısa vadeli ancak olumlu açı aşkta beklenmedik güzel sürprizler ve yaz coşkusunu bir araya getiriyor. Tam anlamıyla kalp hoplatan bir açı kalıbı.

13 Temmuz 2018 / Yengeç Burcunda Güneş Tutulması: Yaz döneminin ilk Güneş tutulmasını yaşayacağız, aynı zamanda Yengeç/Oğlak aksındaki yeni döngüde ilk tutulma gerçekleşecek.

14 Temmuz 2018 / Venüs üçgen Satürn: İlişkilerde ciddiyet, kalıcılık ve aynı zamanda doğru ilişkilerin evliliğe ilerlemesine dair bir etkileşim. Mantıklı finansal kazançlar da getirebilir.

20 Temmuz 2018 / Mars kavuşum GAD: Mars bu sefer retro harekette Güney Ay Düğümü ile birleşecek. Agresyonu ve tansiyonu arttıran bir etkileşim. Bu dönemde sağlığa dikkat etmekte fayda var.

22 Temmuz 2018 / Venüs üçgen Jüpiter: En güzel açı kalıplarından biri! İki iyicilin birlikteliği hepimizin içine su serpiyor. Evlenme teklifleri; söz, nişan ve evlilik törenleri gibi etkinlikler için tam anlamıyla biçilmiş kaftan bir açı. Maddi açıdan ise krizi fırsata çevirme şansı.

23 Temmuz 2018 / Güneş Aslan Burcunda: Tüm Aslan burçlarının doğum günü kutlu olsun, harika bir yeni yaş dilerim. :)

24 Temmuz 2018 / Venüs karşıt Neptün: Duygusal konular başta olmak üzere eğer bir konuda kendimizi yanıttıysak, ya da çok daha farklı anlamlar yüklediysek gerçekleri görme vakti gelmiş olabilir. Dolandırıcılık gibi konulara özellikle dikkat.

25 Temmuz 2018 / Güneş kare Uranüs: Kısa ancak sert etkili bir açı kalıbı. Özellikle kibir ve gurur sebebiyle nice insanlar bir anlık duygu ile hatalı kararlar alabilirler.

26 Temmuz 2018 / Merkür retrosu: 19 Ağustos 2018’e kadar sürecek bu retro, tutulmalar dönemi etkisiyle de adeta ortalığı arapsaçına çevirme becerisine sahip. Özellikle temmuz ayının son günlerinde doğru ifade, kelimeleri özenle seçmek kritik olabilir.

27 Temmuz 2018 / Güneş karşıt Mars: Bir sen eksiktin dedirten bir açı kalıbı. Merkür retrosunun üzerine gelen bu açı özellikle beklenmedik kavgalar, öfke patlamaları gibi konulara vurgu yapıyor. Magandalarla hiç ama hiç muhattap olmayın derim.

27 Temmuz 2018 / Kova Burcunda Ay Tutulması: Son yılların en sert tutulmalarından biri, detaylı bir şekilde etkisini paylaşacağım. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese harika bir Temmuz ayı diliyorum
Merve Dirağ