Merve Çubuktepe

Sevgimizi kime, neden ve nasıl verdiğimizi gösterdiğimiz Venüs, 10 Temmuz - 7 Ağustos 2018 tarihleri arasında titizliği ile meşhur Başak Burcunda seyahat edecek. Venüs bu geçiş esnasında sırasıyla Uranüs, Satürn, Jüpiter ile üçgen açı yaparak berket saçar ve hayatımızdaki pek çok yapıyı yumuşatırken, temmuz ayının sonlarına doğru Neptün ile yapacağı karşıt açı biraz suratları ekşitiyor.

Tarihlere göz atarsak:

12-14-22 Temmuz 2018 tarihlerinde Venüs, sırasıyla Uranüs, Satürn ve Jüpiter ile üçgen açı yapıyor yapıyor. Bu durumda en önemli konu tabii Uranüs ve Satürn ile oluşacak olumlu açılar sonucunda oluşacak “Büyük Toprak Üçgeni”. Bu üçgen sahici duygular, ilişkilerde kalıcılık, kararlarda netlik ve mantıkla alakalıdır. Gölge yönüyle ise aşırı inatçılık ya da dar kalıplara sıkışma görülebilir. Bu üçgen toleransıyla birlikte 12-19 Temmuz 2018 aralığında etkisini sürdürecek. 22 Temmuz 2018’de Venüs-Jüpiter üçgeni ise en sevdiğimiz, iki iyicilin olumlu irtibata geçtiği en güzel etkilerden biri. Bu açı kalıbı ise nişan, evlilik törenleri, evlenme teklifleri ve kutlamalar için harika bir etkide. Ve retrosu bol bir dönem de olsa akıllıca yatırım yapanların, maddi ve kariyer girişimlerinden bulunanların kalıcı, hayırlı bir sonuçla buluşması mümkün.

24 Temmuz 2018’de ise Venüs Neptün ile karşıt açı yapıyor. İşte burada vites küçültüyoruz. Zira bu açı kalıbı etki alanı olan beş gün boyunca aşk adına hatalar, yanılgılar ve yanlış anlaşılmalara açık bir etki oluşturacak. Yeni tanıştığınız kişilerle hemen çok samimi olup güvenmek yerine biraz zaman vermek, objektif bir şekilde gözlem yapmak faydalı olabilir. Bu dönem itibariyle zaten Merkür retrosu da bir kaç gün sonra başlayacağından; finansal girişimler, alım satım işlemleri için son derece elverişsiz bir döneme giriş yapacağız. Dolandırıcılara dikkat!

Anlayacağınız Venüs Başak geçişi yaklaşık bir ay boyunca birbirlerini güzle güzel temizleyen iki kedinin, ansızın “ben ne yapıyorum ya” diyerek birbirlerine pati atması ve ısırması ile sonuçlanabilir. Bundan ötürü transitin en başında oluşabilecek duygusal gelişmelerin “mantığını sorgulamakta” fayda olabilir.

Ayrıca önümüzdeki Venüs Başak geçişi süresince hem Güneş hem de Ay tutulmalarının bizi beklediğini aklımızda bulundurmalıyız.

Venüs Başak geçişinin burçlar üzerindeki etkilerine gelirsek eğer: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Sevdiğiniz ancak rutinliği nedeniyle son derece sıkıntılı olabilen günlük işlerinizde veririmlilik yakalayabileceğiniz günler yaklaşıyor. Dikkat dağınıklıklarını bir kenara bırakıp işleyen demir ışıldamaya başlıyor. Her gün geçtiğiniz sokakta yeni güzel detaylar keşfetmek gibi günlük işlerinizde sizi ileri taşıyacak keşiflerde bulunabilirsiniz. Önemli olan şey bu keşfinizi sağlıklı kullanabilmeye devam etmek ve hayat kalitenize katkı sağlamak olmalı. Süreç sırasında özellikle sonlara doğru sınavınız olası karışıklıklarda öfkenize hakim olmak olacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Venüs Başak geçişi sizin için bir kıvılcımla başlayan ancak kalıcıya dönüşen ilişkilere sahne olabilir. Bu iyi olasılık. Aynı kıvılcım varolan ilişkileri tehdit eden bir yangına da dönüşebilir. Anlayacağımız Boğalar için konu ilişkiler ve durum biraz bıçak sırtı. Dolayısıyla Boğalar için bu dönem; ilişkileri akıllarında doğru konumlandırmak, hayallere kapılmayıp hüsrana uğramamak veya düzgün giden ilişkilerini absürt detaylar uğruna yakıp kül etmemek adına tam anlamıyla bir sınav olacak. Büyük resmi gözden kaçırmamak lazım. Kulakları tıkamadan kurulacak diyaloglar hem kendinizi hem de partnerinizi anlama konusunda anahtar niteliğinde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Pek sevgili aile bireyleri sizi yönetmeye, biçimlendirmeye hatta abartıp sizin için kararlar almaya çalışabilir bu dönemde. Bu tür bir durumun yaşanabileceği atsan atılmaz, satsan satılmaz aile ortamında didikleyici etkiler görülebilir. Tabii ki olan olayların hepsi aileniz sizi sevdiği için oluyor ve isteklerine koşulsuz uymanız bekleniyor. Gözümüzü açık tutmak kaydıyla biraz denge politikası yürütmek gerekiyor. Örnekleyecek olursak sigara içtiğinizi ve ailenizin buna karşı çıktığını farzedelim. Transitin sonlarına doğru size sigara içmemenizi dikte eden aile bireyinizin sizden gizli sigara içtiğini farkedebilir, bunun üzerine de “dediğimi yap, yaptığımı yapma” gibi bir yanıt alabilirsiniz. Sakin kalıyoruz, derin derin nefes alıp veriyoruz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Özellikle yakın çevrenizle pek çok laf değiş tokuşu yaptığınız, eğlenceli geçecek, ufak ufak da olsa girişimlerde bulunabileceğiniz bir dönem sizi bekliyor. Öte yandan Venüs Başak, doğası itibariyle kendinizi ifade ediş biçiminizde dikkatli, titiz olmanız gerektiğini hatırlatıyor. Yengeçlerin bir diğer muhtemel gündemi ise hedeflerine “aşkla” yürümek olacak. Buradaki mücadele ise hedeflere giden yolun her aman ideallerimizdeki gibi olmadığı gerçeği ile yüzleşmek ve barışmak olacak. Bu tür durumları olgunlukla atlatabilen Yengeçler için ise yolun geri kalanı çok daha kolay. Çünkü başlamak, bitirmenin yarısıdır. Emekleyen bebek ayağa kalkmaya, dirayetiyle yürümeye ve nihayerinde koşmaya hazır hale gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Para, para, para. İşte bütün gündem bu. Aslalar için para hesabının önemli olacağı, karşılarına “kağıt üstünde” güzel görünen fırsatların çıkabileceği, ince ve son derece dikkatli hesaplanırsa fayda sağlanabilecek ancak sahte hayallere kanılırsa Çiftlikbank mağduruna dönüştürebilecek etkiler mevcut. Dolayısıyla körü körüne hareket etmemek son derece önemli. Mantığınızı ve sağ duyunuzu kullandığınız takdirde ise ufacık tasarruflar ve birikimlerle dahi ciddi birikimler ve verim sağlayabilirsiniz. Tutumlu olan, dikkatli harcayan ve girişimde bulunan kazanacaktır. İçsel anlamda ise kendinizi aşırı didikleme, sürekli bir kusur bulma eğiliminde olabilirsiniz. Lütfen kendinize vurmaktan vazgeçin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sürekli kendinizde kusur mu buluyorsunuz? Kendinizde bir şeylerin yanlış, hatalı veya eksik mi olduğunu düşünüyorsunuz? İçinizde kendinize yönelmiş, kaynayan bir öfke mi var? İşte bu transit tam size göre. Yükselen burcunuzla kavuşan Venüs, kendinizi derinlemesine anlamanıza, geliştirmenize ve hatta değiştirmenize imkan tanıyor. Benliğinizdeki çatlakların arasına su misali süzülüp büyük bir farkındalık kazanmanıza ve kendinizle barışabilmenize önemli bir imkan sunuyor. Pek çok gezegenin lehinize çalıştığı bu dönem kişiliğiniz için gerçekten önemli olacak. Basit bir örnek verelim. Sağlığınızı düzeltmek istediğinizi ancak “nedenini bilmediğiniz bir şekilde” sürekli diyetinizi bozduğunuzu farzedelim. İşte bu dönem sonra tekrar kilo almak üzere geçici kilo vereceğiniz değil kendinizi anlayarak uzun vadeli bir sisteme sokabileceğiniz dönem olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İçten içe biriken duygular, kızgınlıklar… Bu dönemde belki dışarıdan gülümsüyor ve dudaklarınız mühürlü gibi görünebilir. Ancak çok fazla sayıda içe atılmış konu da kızgınlıklar dikkat çekiyor. Kusurlarını gördüğünüz insanların yüzüne konuşmak çok zor olabilir, zira kaybetme korkusu yaşarsınız. Ancak bir yandan da artık bu kusurlu tavırlara karşı bir şey yapmak istersiniz. Transit orta yolu bulmanızı sağlayabilir, ne şiş yanar ne de kebap. Diğer yandan özellikle derialtında bir tümör, apse vb varsa teşhisi konulara tedavi edilmeye başlanabilir. İçten içe bir kişiye, hatta biraz gıcık bulduğunuz eleştirdiğiniz bir insana karşı yavaş yavaş platonik ve gücü giderek artan duygular hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Transitin olumlu etkisi size özellikle arkadaşlıklar ve sosyal çevre açısından yansıyor. Bu dönemde hayatınıza az ama öz kişi giriş yapabilir. Bu kişiler özellikle hayatınızda sorunları çözmek, size başka bir bakış açısı vermek adına buradalar, onları geri çevirmeyin. Bir projeniz, sunacağınız bir konu varsa şayet oturup en ince detayına kadar en güzel şekilde bunu oluşturup insanlara gösterebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken konu aşırı mükemmelliyetçilik. Bir iş için “ay burası eksik oldu” “şunu da düzelteyim” derken aşırı detaylarda boğulup ciddi zaman kaybedebilirsiniz. Önemsiz kısımlar bırakın dağınık kalsın, fısatları kaçırmayın. Ayın sonuna doğru yeni tanıştığınız kişilere dikkat, fake çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyeriniz konusunda bu kadar retroya rağmen verimli ve avantajlı bir döneme giriş yapıyorsunuz. Herkes tökezler, yavaşlar ve ne yapacağını bilmezken siz bir adım öne çıkabilir ve herkesten farklılaşabilirsiniz. Mesela iş yerinde masraf düşürecek bir proje yapmak, bir şeyi geliştirmek ve verimli kılmak üstler tarafından çok beğenilebilir, takdir edilebilir. Anne/babanızın bakımıyla ilgili doğru ve hayırlı kararlar verebilirsiniz, bu onların da hayat kalitesini yükseltebilir. İşinizle alakalı büyük bir değişim olmasa da ufak bir maaş artışı ya da güç artışı görülebilir. Ailevi sorunlar olabileceğinden bunu iş hayatınıza kesinlikle yansıtmamanız başarınız için çok önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Transitin olumlu etkisi ile daha anlayışlı olacak, içinizdeki bilgeye ulaşabileceksiniz. Çok fazla şey okuma, araştırma ve kavrama isteği doğabilir içinizde. Bu harika bir durum ve mümkünse bir eğitim programına giriş ile taçlandırılmalı. Ancak diğer yandan insanlara karşı zaman zaman hele de bilginiz dahilinde bir konu ise aşırı eleştirel olabilirsiniz. Evet cahil cahil iddialı konuşmak çok kötü bir durum, ancak bu kişileri hemen laf imha etmek yerine biraz öğrenmeye ve anlamaya teşvik etmenizde fayda var. Hukuki konularda avantajlısınız, bu kadar retroya rağmen bir davanız varsa olumlu sonuç alabilir, avantaj sağlayabilirsiniz. Çok mantıklı bir şekilde yapıldığı takdirde ticari girişimler için de uygun bir etki. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İçinizde büyük bir ruhsal dönüşüm başlıyor. Ancak tutulmalar döneminin etkisi ile hava oldukça kapalı, deniz de dalgalı. Zaman zaman kendinizi çok yalnız ya da umutsuz hissedebilir, kendinizde sürekli bir kusur bulabilir hatta sizden bağımsız gerçekleşen kötü olaylar için kendinizi suçlayabilirsiniz. (Şöyle yapmasaydım, bunu demeseydim vb) Oysa ki bu transit her şeyi olduğu gibi kabullenme, tüm günahın sizde olmadığını anlama teması üzerine. Kendinizi tekrar sevin, kabullenin ve hatası olana hatasını iade edin. Tüm yükler size ait değil. Yatırımlar açısından avantajlı bir konum, tabii temkinli olma koşuluyla. Eş, partner, ortağın maddiyatında beklenmedik bir iyileşme görülebilir, bu size de yansıyabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İlişkiler konusunda özellikle kalbi boş olan Balıklar çok da hayalci davranmayıp mantık ve ihtiyaçlarına göre davranacaklar. En tipi düzgün değil, en kalbi düzgün ve en önemlisi bir işe yarayan, kötü günde de yanınızda olacağı hissini veren kişilere doğru çekilebilirsiniz. İlişkisi olanlar için karşılıklı dırdır vırvır birbirinin kusurlarını bulma, ufacık şeyden bile sıkıntılanma zamanı. Düzgün giden bir ilişkiniz varsa bunu ne siz, ne de partneriniz yapmalı. Diğer yandan beni ne kadar ve nasıl seviyorsun sorusu önemli olacaktır. Sadece çiçekler, süslü akşam yemekleri tarzı mı seviyorsun; yoksa yanımda durduğun hasta olduğumda bana bir çorba pişirdiğin bir sevgi mi? İkinci cevabı alan ilişkiler sınavı geçecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ