Begüm Minkis

Haberci gezegen Merkür 9 Temmuz’da Aslan burcunda Retro hareketine başlıyor. 19 Temmuz itibariyle de Yengeç burcuna geri gelerek 31 Temmuz’da retro hareketi sonlandıracak. Geçmişin sahnede olacağı bir süreç geçireceğiz. Merkür retrosu zamanın düzenini sağlar. Görevlerin ertelenmesini ve umursanmamasını pek sevmez. Bu nedenle o temalar ile aksaklıklar çıkararak müdahale etmemizi ister. Olayları sadece yüzeysel değil, arka planlarıyla birlikte görmeye başlayacağımız, ilk başta kendimizi daha sonra çevremizi şifalandıracağımız bir dönemin içine giriyoruz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Retro enerjiler genellikle kötü ve korkutucu olarak bilinir. Ancak Merkür retrosu var diye hayattan tamamen soyutlanıp eve kapanacak değiliz doğal olarak. Sosyal varlıklarız ve iletişime ihtiyaç duyuyoruz. Evrensel sistemde retroların değeri çok büyüktür, derin ve özel anlamlar içerebilirler. Retrolar, geçmişin ödül ve cezalarını yanında getirebilir. Bununla birlikte retrolar her insanı aynı şekilde etkilemeyebilir. Bu dönemler Merkür’ü retro olan ve aynı zamanda genel transitlerde desteklenen kişiler için önemli başlangıç zamanları olabilir. Her çeşit harita türü olduğundan evren adil bir şekilde o insanlara da şans tanımaktadır. Yıkıcı etkiler ise retroların haritalarda önemli noktaları tetiklediği koşullarda görünür hale gelir. Elbette gökyüzündeki mevcut gezegen hareketleri ve konumları da son derece önemlidir bu denklemde.

Merkür gezegeni kardeşler, imzalar, toplantılar, sözleşmeler, düşünme ve kavrayış şekli, teknolojik aletler, medya ve basın işleri, yolları, ulaşımı, seyahat ve vize işlemlerini, sosyal medya ve internet konularını kapsar. Retro süresince bu alanlarda gecikmeler, aksilikler ve sorunlar yaşanabilir. Genel olarak bu konulara hizmet eden yeni başlangıçlar yapmak da pek uygun değildir. İmza içerdiğinden evlilik konusu da bu süreçlerde çok tercih edilmez. Burada ayırt etmemiz gereken nokta; eğer kişi bir işin önceden temelini attı ise retro ona fırsat sağlayabilir. Tekrar bir şans sunabilir. Mesela kişi ameliyat olmaktan sürekli kaçınmışsa retro sürecinde ağırlaşarak acil ameliyata alınması gerekebilir. Sistem sürekli ertelemeyi sevmez. Bu nedenle kişiye artık kendi mücadahale eder.

Aslan burcundaki retro süresince egomuzla yüzleşmemiz olasıdır. Kendini tanımayan, kimseyi tanıyamaz! Fazla kibirli ve ezici davranışlarda bulunmuş kimseler kaderin cilvesi misali kendine benzer insanlarla bir araya gelebilir. Bu dönemde başlanan tüm ilişkiler ve arkadaşlıkların ileride daha iyisine/kalitelisine sahip olmak adına bir merdiven olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu yeni kişiler, hayatınızda yanlış davrandığınız bir konuyu fark etmenize ilham olarak hayatınıza çeki düzen vermenizi sağlayabilirler. Merkür retroları kazandırdıkları hayat tecrübesi ile olaylara farklı açıdan bakma kudretini sunabilir bizlere.
Haritalarda iyi açılarda gerileyen Merkür, insaflı davranarak kişiyi daha kötü bir durumdan kurtarmak adına arıza yaratıyor olabilir.

Yengeç burcunda devam edecek Merkür retrosu ise tamamen karma temizliği ile alakalıdır. Aile, kökler, evimiz, çocuğumuz kısacası sağlıklı ve mutlu bir yaşam adına her şey. Geçmişte bu temaları ne kadar düşündük, ne kadar değer verdik? Sorumluluklarımızı ne kadar yerine getirdik? Şimdi sonuçlarını göreceğiz. Ağır ve dramatik yüzleşmeler olabilir…

Merkür, 21 Temmuz’da Güneş’in kalbinde olacak. 25 Temmuz’da ise Venüs ile kavuşum gerçekleştirecek. 27 – 31 Temmuz arasında da Ay Tutulmasının derecesini tetikleyeceğinden çok daha fazla önemli olabilir. Özetle Merkür retrosu bitmeden hemen önce majör etkisini gösterecektir. 1 – 2 Ağustos tarihlerini durağan konumun çıkaracağı problemler bakımından özellikle dikkate almalıyız.

Merkür retrosu’nun burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile ve ev konuları mercek altında. Geçmiş sorunlar gün yüzüne çıkabilir. Ev içerisinde teknolojik aletlere dikkat etmek gerekli olacaktır, bozulabilir. Öte yandan ev içerisinde uzun süredir bulamadığınız kayıp eşyalar ortaya çıkabilir. Özellikle otorite figürleri ile iletişim problemi yaşayabilirsiniz bu süreçte. Tadilat ve tamirat işleriniz varsa işler uzayabilir. Yeni bir ev girişimi ya da sözleşme için müsait değil. Uzun zamandır görüşmediğiniz akrabalarla bir araya gelip hasret gidermek için uygun etkiler olacak. Bu biraz rahatlatabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Bu süreçte çok fazla iletişim kazasına maruz kalabilirsiniz. Yanlış mailler, bozulan teknolojik aletler, unutkanlıklar, kaybolan eşyalar vs. derken zorlanmanız mümkün. Gereksiz dosyaları ve fotoğrafları temizlemek adına muazzam bir dönem. Bu etkiyi geçmişi şifalandırmak adına da kullanabilirsiniz. Özellikle kardeşler ve yakın akrabalarla anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde ani taşınma kararları almamanızı öneririm. Alışveriş yaparken de dikkatli olmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Beklediğiniz paralar geliyor. Bu dönemde yeni bir iş anlaşması yapmanız gerekiyorsa dikkatli olmalısınız. Mal/eşya almak adına uygun değil fakat sorunlu eşyaları düzene sokabilirsiniz. Ailede bir para mevzusu önemli hale gelebilir. Özgüveninizde bazı sıkıntılar yaşamanızda muhtemel. Borç almak ya da vermek adına da pek güzel etkiler yok, bu alanda titiz davranmazsanız kapınıza dayanabilirler. Öte yandan geçmişte başvurduğunuz bir işten ansızın geri dönüş alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Çoğunlukla burcunuzda gerçekleşecek retrodan en çok siz etkileneceksiniz. Geçmiş ile yakından bağlısınız fakat bu sefer oldukça derinlere dalabilirsiniz. Eski arkadaşlıklar, sevgililer, eşler adına bir geri dönüş yaşayabilirsiniz. Karmik bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Bununla birlikte aşk acısı çekmeniz de ne yazik ki mümkün. Bu tarz bir durumda umutsuz ve kararsız enerjilerden kendinizi soyutlamanız gerekecektir. İmaj değişikliği adına pek uygun bir dönem değil. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Geçmişteki bir sağlık sorununun üzerine gitmek için oldukça güzel bir dönem. Hastanelerde aksiliklerle uğraşmamak için zaman yönetimine özellikle dikkat. Geçmişte size kötülük yapmış insanlarla yüzleşebilirsiniz bu süreçte. Gizli olaylar birden ortaya dökülebilir. Hırsızlıklara, kayıp eşyalara ve dolandırıcılara karşı dikkat etmeniz gerekecektir. Karışık ve mesaj içerikli rüyalar görebilirsiniz. Hem bu rüyaları anlamlandırmak, hem de kendinizi daha da yakından keşfetmek için verimli bir şekilde içinize dönebilirsiniz bu dönemde. Meditasyon ve ruhsal faaliyetler daha başarılı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Eski arkadaşlarınız birden telefonunuzu çaldırabilir. Uzun zamandır yapmak istediklerinize dair içsel bir netleştirme yapabilirsiniz. Belki de ideallerinizin üzerinden geçmek ve plan yapmak gerekli. Aksattığınız noktalar olabilir, tekrar değerlendirmekte fayda var. Mesleki olarak bazı sorunlarla uğraşabilirsiniz. Gecikmeler can sıkıcı olabilir bu süreçte. Sosyal medyada içerik paylaşırken daha dikkatli olmanız gerekli olabilir. Öte yandan varsa eğer beklenen paraların gelmesi de mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile içerisinde fikirsel ayrılıklar olabilir. Mesleki hedeflerinizle ilgili tatminsizlik ve kararsızlık hissetmeniz olası. Geçmişte bağlantılı olduğunuz firmalar tekrardan gündeminize gelebilir ve hatta aniden işe başlayabilirsiniz. İş seyahatiniz bir aksilik nedeniyle ertelenebilir. Toplantılarınızda kendinizi daha sakin ve tane tane ifade etmelisiniz. Duruşunuzu ve sosyal statünüzü sorgulamanız da mümkün olabilir. Ev kazalarına dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Eğitim, yurt dışı, yabancılar, seyahat, vize, pasaport, tatil konularında gecikmeler, aksilikler, ertelenmeler mümkün. Daha çok iletişim evinde yaşayacağınız için güzel ve anlaşılır bir dille kendinizi ifade etmek önemli olacaktır. Uzun zamandır başlamak istediğiniz bir eğitim kadersel bir şekilde önünüze gelebilir. Kariyerinize dair başarısızlık korkusuna girişmemeli, pes etmeden yolunuza devam etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Geçmiş borçlar ve alacaklarınız oldukça devrede olacaktır. Parasal anlamda temizlik yapabilirsiniz. Bütçe açıklarınızı daha net bir şekilde görebilirsiniz. Banka işlerinde aksilikler oluşabilir, ani kararla kredi çekmemelisiniz zira ödemekte zorlanabilirsiniz. Sürüncemede kalmış miras, tazminat, nafaka gibi konularda netleşme sağlanabilir. Psikolojik olarak kendinizi daha hassas hissedeceksiniz. Geçmişe özlem duyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Çoğunlukla karşıt burcunuzda gerileyecek Merkür psikolojinizde büyük dönüşüm yaratabilir. Sağlığınızda görmezden geldiğiniz konular gün yüzüne çıkabilir. Eski sevgilinize, eşinize dönmek isteyebilirsiniz. Eski dostlarınızla görüşebilirsiniz. Merkür ilişkilerinizi daha yakından etkileyeceğinden yanlış algılanabilir, insanları kırabilirsiniz. Tabii siz de yanlış anlamaya müsait olacaksınız. Bu nedenle ifade tarzınıza her zamankinden daha önem vermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Görmezden gelinen sağlık sorunları kendini belli edebilir bu dönemde. Ekip arkadaşlarınızla iletişiminizde zorlanmalar olabilir. İş ortamınızda yaşanabilecek yanlış anlaşılmalar nedeniyle de sorunlar baş gösterbilir. Bu tarz bir durumları sakin ve akılcı şekilde çözüme kavuşturmalısınız. Evcil hayvanınıza daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir zira bir soruna neden olabilir. Ev güvenliği ve eşyalara yine dikkat etmelisiniz. Verilen kiloları almamanız adına daha sağlıklı beslenmenizi öneririm. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yeteneklerinize dair içsel anlamda sorgulamaya geçebilirsiniz. Aşk hayatınız kadersel bir süreçten geçiyor. Partnerle olan iletişiminize dikkat etmelisiniz zira yanlış anlaşılabilir, anlayabilirsiniz. Çocuğunuz varsa onunla ilgili aksiliklere karşı teyakkuzda olmak lazım. Uzun zamandır çocuk sahibi olmayı istiyorsanız sürpriz bir şekilde hamile kalabilirsiniz. Sosyal yaşama özlem duyabilir, insan içine karışmak isteyebilirsiniz. Tatil ve gezilerde kayıp eşyalara ve paranıza daha fazla mukayyet olmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis