Begüm Minkis

Tutulma gününün hemen akabinde 3 Temmuz günü akşam saatlerinde Venüs Yengeç burcuna geçiş yapıyor ve Temmuzun son günlerine kadar Yengeç burcundaki seyahatine devam edecek. Hassas ve duyarlı enerjilerin tutulmalarla arttığı bu günlerde bu transitin de etkisiyle daha duygusal olabiliriz. Sıcak aile ortamları, vericiliğin ve samimi eylemlerin son derece önem kazandığı bu sürede çevremizi güzelleştirmek, korumak ve beslemek çok önemli hale gelecektir. Tutulma enerjileriyle birleşiyor olması da hayatımızda önemli konuları görünür hale getirebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Önce Mars sonra Merkür ve şimdi Venüs Yengeç burcunda tüm ihtişamıyla hareket edecek. Yengeç burcu temaları bu yıl hayatımızda oldukça baskın şekilde rol almaya devam ediyor. Aile ve evliliklerde önemli radikal kararlar, yenilikler ve dönüşümler meydana gelirken, iyiyi ve kötüyü artık daha net bir şekilde ayırt etmeye başlıyoruz. Venüs gezegeninin lüks ve rahatlığı bu sefer evlerimize yansıyabilir. Yeni eşya alımı ve dekorasyon yapmak için iyi olabilir. Satürn etkisiyle de daha uzun süre dayanacak eşyalar satın alınabilir. Venüs iyicil bir gezegendir. Sevgi ve güzellik temalarıyla ilgili olduğu için Yengeç alanlarımıza şifa katacaktır. Tutulma alanına girmiş bulunduğumuzdan ötürü Venüs transitinin etkileri hemen hissedilir olacaktır. Öte yandan Venüs 17 – 25 Temmuz arasında birçok sert açıya maruz kalacak. İlk önce Oğlak burcunda hareketini sürdüren Satürn ile, arkasından Güney Ay Düğümü ve en son Plüton ile karşıt açı yapacak. Aynı dönemde Merkür’ün de Retro olması tabii ki tesadüf değil. Geçmişle ağır bir şekilde yüzleştikten sonra hızla ileriye doğru yol alacağız. Bu gezegenler tamamen karma ve engellenemez olaylarla alakalıdır. Bu nedenle yenilikler karşı koyulamaz şekilde cereyan edebilir. Beğenilerimiz ve arzularımız sürekli aşağılanma ve baskılanma altında kalabilir. Evlilik kararları ve boşanmalar ardı ardına duyulabilir. Ailelerde sürüncemede kalan mevzular patır patır gün yüzüne çıkabilir. Duygu ve mantık savaşının oldukça hakim olacağı bu zamanlarda savaşı tabi ki de samimiyet kazanacaktır. Temmuz ayı süresince bu açılar, tutulmalar ve diğer gezegenler dahil gökyüzünde tamamen cümbüş var diyebiliriz.

Gökyüzünde soğuk, disiplinli ve katı Oğlak burcu stelyumu, duygulara sınır getirmeye çalışarak sürekli bizimle savaş halinde. Bu alanda görevlerini yerine getirmiş kişiler ise büyük ödüllere uzanarak hayatlarında sıçrayışa geçiyorlar. Venüs’ün Yengeç transiti hayatlarımıza şanslı başlangıçları da vaad edecektir. Yengeç sembolizmi nostaljiyi de beraberinde getirecektir elbette. Eski dostluklar, aşklar, işler, fırsatlar hepsi hakettiği yere ulaşabilir. Venüs Yengeç bu nedenle herkesin gündemini yoğunlaştıracak.

Venüs’ün Oğlak burcundaki Satürn ve Plüton ile karşıt konumda ilerleyeceği tarihlerde ise bazı skandal haberler oluşabilir. Yengeç burcu vatan ve millet konularını da gösterdiğinde ötürü ülke içerisinde yönetim ve düzen konusunda baskıcı tutumlar izlenebilir. Zamlar artabilir. Özetle Venüs’ün keyfi biraz kaçabilir. Aşırı sıcağa rağmen kuvvetli yağışlar görebiliriz. Merkür’ün de Retro halinde olması dolayısıyla imza, toplantı ve anlaşmalarda temkinli olmakta yarar olduğunu söyleyebilirim. Bu süreç gerçek aşkları ve evlilikleri yüceltirken, sallantıda olanları yıkacaktır. Aile kavramının ve duyguların önde olacağı birlikteliklere başlanabilir. Venüs Yengeç’in mottosu ‘’Sevgi emektir’’ olduğu için yüzeysel ilişkiler son bulacaktır. Bu dönemde başlanan birlikteliklerin evlilik potansiyeli taşıma ihtimali de çok yüksektir. Mevcut düzeni ve özellikle aile bireyleriyle ilişkileri iyileştirmek adına verimli bir dönem olacaktır.

11 Temmuz’da Güneş Tutulmasını, 23 Temmuz’da Ay Tutulmasını tetikleyecek Venüs; 15 Temmuz’da da önemli misyonları ifade eden Sirius sabit yıldızı ile kavuşum gerçekleştirecek. Bu tarihlerde başlanan her olayın özel bir anlamı olabilir. Belki de evren tarafından size verilen özel bir görev ile matematiksel sisteme hizmet edeceksiniz. Gördüğünüz gibi Venüs bu ay hiç boş durmayacak. Bu nedenle biz de yerimizde pek durmayacağız. Ayrıca bu etkiler her zaman yanınızda bir B planını bulundurmanızı istemektedir. Bu nedenle az önce verdiğim tarihleri not alabilirsiniz.

En önemli etkileşimlerden biri 17 Temmuz’da meydana gelecek Venüs ile Kuzey Ay Düğümü’nün kavuşumu olacak. Eğer bir çıkış yolu varsa bunun sadece sevgi dili ile çözülebileceğini anlatacak. Önümüzdeki 19 yıl boyunca yoğun gündem oluşturacak önemli birlikteliklere, arkadaşlıklara ve yeni girişimlere başlanabilir.

Venüs Yengeç transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile ve kariyer dengesini daha çok kuracağınız pozitif bir sürece girebilirsiniz. Evinize yeni bir bebek katılabilir ya da ailenizin kaderini ilgilendirecek önemli bir karar alabilirsiniz. Uzak bir şehire taşınabilirsiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz akrabalarla görüşmek ve kalabalık gruplarda vakit geçirmek adına verimli olabilir. Uzak akrabalarınız size kalmaya gelebilir. Ev alabilir/satabilir ya da evinizin içerisine kaliteli eşyalar alabilirsiniz. Aileye ve sevgi dolu ortamlara doyacağınız bir Temmuz ayı geçireceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yaz tatili için oldukça güzel bir dönem içerisinde olacaksınız. Eğitici seyahatler ruhunuza iyi gelebilir ancak bu süreçte telefonunuz susmayabilir. Sürekli bir haberleşme içerisinde olacaksınız. Belki de bu geziler iş maksatlı gerçekleşebilir. Sosyal medya ve internet konusunda girişim düşünceleriniz varsa son rötuşları yapabilirsiniz. Yakın çevre, eğitim ve kardeşlerinizle ilgili yüzünüz gülebilir, daha fazla destek aldığınızı hissedebilirsiniz. Sevineceğiniz haberler almaya hazır olun. Araba almak, taşınmak gibi ulaşım temasını içeren faaliyetleriniz olabilir. Gönlünüzdeki aşk internetten gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Para konularınızın önem kazanacağı bu süreçte pahalı bir alım/satım gündeminize oturabilir. İş konusunda önemli ortaklıklar, projeler ve anlaşmalar yapmak için iyi bir dönemde olacaksınız. Maddi kaynaklarınızı arttırmak için çok destekleyici etkiler mevcut. Geçmiş alacaklarınız bir bir gelebilir. Özgüveniniz artıyor ve artık yapamayacağınız bir şey yok. Evlilik kararı almak ya da ilişki içerisinde güvenin artması söz konusu olabilir. Ailenize ve ev ortamınıza para harcamak isteyebilirsiniz. Ev giderleri de bu nedenle artabilir gibi gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Zaten ön planda olduğunuz bir yıldasınız şimdi Venüs ile tam ballı kaymak diyeceğimiz bir ay geçirebilirsiniz. Hayatın tüm keyfine varmak ve isteklerinizi elde etmek için son derece şanslı günler sizi bekliyor. Hayatınızdaki sorunların minimuma düştüğünü görebilirsiniz. Aşk/evlilik hayatınızda mutluluk sizinle olabilir, küslükler bitebilir. Kişisel imajınızı değiştirmek ve bakım yaptırmak için harika bir dönem. Kendi değerinizin daha fazla farkına varacaksınız bu süreçte. Ayrıca evlenmek, araba/ev almak, yurt dışına yerleşmek gibi radikal hamleleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kuş kadar hafif hissedeceğiniz bir süreç geçireceksiniz. Var olan sorunları bile artık görmezden gelebilirsiniz. Bu dönem olayları akışına bırakmanız için size yardımcı olacak. Sağlık sorunlarınız varsa şifa bulabilirsiniz. Ruhsal faaliyetler için çok güzel bir süreç içerisindesiniz. Sezgilerinizin güçlendiğini hissedebilirsiniz. Kilo vermek için uğraşıyorsanız artık daha rahat sonuç alabileceksiniz. Fazla lüks harcamalarınız konusunda dikkat etmeniz gerekebilir. Bütçe yapmak önemli olacaktır. Sizden saklanan bazı gerçekler açığa çıkabilir lakin üzülmeyeceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Nihayet dilekleriniz gerçek oluyor! Uzun zamandır istediğiniz fakat imkan bulamadığınız bir isteğinizi hayata geçirebilirsiniz. Kariyer hayatınıza dair beklentileriniz varsa sürpriz bir şekilde sonuç alabilirsiniz. Aynı zamanda bu süreçte ev ortamınıza ve ebeveynlere büyük bir harcama da yapmanız gerekebilir. Girişimler dikkat çekiyor. Arkadaşlarınızla ilgili radikal kararlar alabilirsiniz. Yeni dostlar edinmek, yardımlaşmalar ve fikir birlikleri hayatınıza yön verecektir. Kalabalık topluluklarda aradığınız aşkı bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Spot ışıklarının üzerinize yanacağı bu süreçte isminizin duyulacağı hatta meşhur olacağınız bir durum yaşayabilirsiniz. Bu değişimler mesleki girişimlerinize vurgu yapmaktadır. Kariyer nedeniyle ev değişimi yapabilirsiniz. Aynı zamanda anne/baba olabilir ya da evlenebilirsiniz. Sosyal statünüzde iyileşmeler ve değişmeler olacaktır. Bu yeniliklere odaklanırken ailenizi ihmal etmeyi unutmayın zira onların desteği ile buralara gelmiş olabilirsiniz. Sizi tanıyanlar asıl yeteneklerinizi keşfedecektir. Taşınarak başka bir eve geçme kararı vermenizde muhtemeldir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yurt dışına çıkma, seyahat etme, taşınma veya bir eğitime başlama kararı verebilirsiniz. Hatta kalıcı bir şehir değişikliği gerçekleşebilir. Evli iseniz aile bağlarınız daha fazla gelişecek ve büyüyecektir fakat kendi ailenizden istediğiniz desteği almakta biraz zorlanabilirsiniz. Hayata bakış açınızda gözle görülür bir iyileşme olabilir. Bu da emeklerinizden alacağınız verimi arttırabilir. Eğitim hayatınızda bir dönüm noktasına ulaşmanız mümkün. Mesleğinizde daha fazla uzmanlaşmak adına staj gibi yaz eğitimlerine başlayabilirsiniz. Sertifika alabilir, var olan eğitimden mezun olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Gelir ve gider dengesini kurmak zorunda olacağınız bir sürece giriyorsunuz. Bu dönemde yeni yatırım fikirleri gündeminizi işgal edebilir. Miras ve tazminat gibi uzadıkça uzayan bir konu varsa ani bir şekilde çözüme ulaştığına şahit olabilirsiniz. Var olan borçlarınız kapanırken yeni alım kararlarınız gündeme gelirse bu yeni borçlar oluşturacaktır. Ancak finansal işlemleriniz gayet iyi gidecektir. Ortak/eş parasında artışlar oluşabilir. İlişkiniz varsa samimiyet ve duygusal bağ daha da güçlenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzdan etki alacağınız bu dönemde hayatınızın aşkını bulabilirsiniz. Var olan ilişkilerde iyileşmeler görülebilir ve evlilik kararları verilebilir. Yuva kurma isteğiniz artacaktır. Çevrede de sizi beğenen ve iltifat edenler artabilir. Ortaklık içeren bir işe girişebilirsiniz. İnsanlar tarafından daha çok anlaşılacaksınız. İçinizdeki sevginizi ifade etmeniz size kazandıracaktır fakat sorumluluklarınız da bu yenilikler dolayısı ile artabilir. Şayet evliyseniz eşinizin hayatında ve ailesinde önemli bir değişim olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İş ortamınızda saygı ve yardımlaşmanın öne çıktığı bir döneme giriş yapıyorsunuz. İş düzeninizde değişimler olabilir. Aranızın bozuk olduğu biri varsa artık küslüklerin geride kaldığını görebilirsiniz. İş arıyorsanız beklediğiniz haberler bu süreçte size ulaşabilir. Ev ortamınızda çalışacağınız bir iş fırsatı yakalayabilirsiniz. Çok çalışmak ve takdir toplamak isteyeceksiniz. Sağlığınızla ilgilenerek hayatınızı artık düzene sokabilirsiniz. Evcil hayvan sahiplenmek için güzel bir dönem. Rutin sağlık kontrolleri için de destekleyici olacaktır. Kilo vermek istiyorsanız destekleyici etkiler sizinle. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayatınızın pek çok alanında hissedebileceğiniz son derece şanslı etkiler alıyorsunuz. Bu transit ile birlikte yeni biri ile tanışabilir veya mevcut bir kişi ile gelecek vaad eden bir ilişkiye adım atabilirsiniz. İlişki/evlilik konularında romantizm tavan yapabilir. Yeteneklerinizle daha dikkat çekip parlamanız için şahane bir dönem. Geçirdiğiniz süreç gerçek benliğinizin farkına varmanız konusunda da yardımcı olacak. Maddi gelirleriniz belirgin şekilde artış gösterebilir. Borsa gibi yatırım araçlarında akıllı hamleler ile para kazanabilirsiniz. Bu süreçte çocuk sahibi olma kararı alabilir veya hamile kalabilirsiniz. Kısa bir tatil programı yapmak için de ideal bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis