Merve Çubuktepe

Sıcak Temmuz ayına giriş yapıyoruz. Tutulmalar ve güçlü açılarla dolu Haziran ayına kıyasla daha sakin ancak farklı deneyimlere açık bir ay bizleri beklemekte. Birçok gezegen bu ay burç değiştireceği için zamanın dokusu da değişecek.

Ayın en önemli olaylarından biri 10 Temmuz 2021 saat 04:16’da 18 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek yeniay. Yeniay anında Venüs sert açılar altında. Satürn-Uranüs gezegen ikilisini tetikliyor. Bu bağlamda sallantıdaki ilişkilerde sonlanmalara açık tesirler söz konusu diyebiliriz. Ayrıca hiç beklenmedik anda aşk tohumları da ekilebilir; ses getiren sansasyonel ilişkiler de gündeme gelebilir. Ancak kabul etmek lazım ki bu açılar altında ilişkilerde sınırları zorlamamak ve ego krizlerine girmemek çok önemli. Satürn yeniay anında Icarus isimli asteroitle kavuşumda; bu da sınırları aşırı zorlamak ve riskleri almanın getireceği sorunlara işaret etmekte.

Yeniay ticari açıdan olumlu durumda, Merkür-Jüpiter üçgeni, Merkür’ün artık tam hızına ulaşması ile birleşince finans ve ticaret konularında iyi planlanmış çalışmalar ciddi bir başarıya ulaşabilir. Aynı durum iş bulma, iş kurma, mülakat ve önemli sunumlar için de geçerli.

24 Temmuz 2021’de saat 05:36’da 1 derece Kova burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay dış dünya ile toksik bağlarımızdan özgürleşme ve bireysellik teması içermekte. Ancak bunu yaparken kolektif düşünmek, her konuda benim dediğim olacak dememek önemli. Diğer yandan bir konuya sıkışmış insanlara yardım etmemiz mümkün. Ancak bunu yaparken aşırı yumuşak olup ah vah etmek yerine daha kararlı ve sistematik ilerlememiz önemli olacak. Finansal konularda da vurguları olan bu dolunay bizi aşırı harcama, yiyip içmek, riskli yatırım özetle her abartıya karşı uyarıyor. Mütevazilik ve tutumluluk ilerleyen dönemde bize az olanı çok daha fazlaya çevirmek adına destekleyici olacaktır. Ve yaratıcılık adına da olumlu tesirler devrede, uyuyan ilham perileri, hayal gücü ve yaşam enerjisi tekrar canlanabilir.

28 Temmuz 2021 saat 15:41 itibariyle Jüpiter retro hareketle Kova burcuna geri dönüyor. Jüpiter retrosunun ikinci bölümünde bireysel hak ve özgürlükler daha fazla ön plana çıkacak. Bu konularda kısıtlama, baskı, diğer yandan da özgürlük kısvesi altında aşırı abartılar görebiliriz. Diğer yandan önceden başlanmış yarım kalan finansal -özellikle dijital- girişimlerde fırsatlar söz konusu olabilir. Aynı durum yarım kalan eğitimler için de geçerli. Jüpiter 19 Ekim 2021 saat 08:30’a kadar retro ve durağan hareketini gerçekletirecek akabinde tekrar ileri hareketine başlayacak.

Burç geçişlerine göz atarsak eğer Merkür 11-28 Temmuz 2021 aralığında Yengeç burcunda seyahat edecek. Merkür’ün en şairane ve duygusal formunu deneyimleyeceğiz. Bu dönemlerde romantizm, şiirsellik ve duyguların dışa vurumu artar. Daha nostaljik düşünüp geçmişi yad edebilir, daha fazla eski dostlarımızla bir araya gelebiliriz. Sadece ajitasyon, duygu sömürüsü ve geçmişe saplanma gibi konularda dikkatli olmak gerekli.

Merkür 28 Temmuz 2021 itibariyle Aslan burcuna geçiş yapacak. Merkür burada daha cüretkar, iddialıdır. Düşünce ve istekler daha doğrudan, baskın ve gururla dile getirilir. Kibirli demeçler ortaya çıkabilir, bazen ölçü kaçabilir. Ancak diğer yandan Merkür Aslan iyi bir hatip sembolüdür, insanları coşturmak, liderlik etmek ve bir amaç için birleşmek adına da kuvvetli bir tesirdir. Gösterişli sevgi sözcükleri, taahhütler gündeme gelebilir. Merkür 12 Ağustos 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

Venüs 22 Temmuz 2021’de Başak burcuna geçecek. Venüs Başak burcunda en mütevazi formundadır. Aslan burcundaki konumunun aksine gösteriş, hediyeler, iddialı davranışlar önemli olmaz. Burada emek, somut gerçeklik ve sadelik ön plandadır. Venüs Başak döneminin zorlu kısmı aşırı detaylara odaklanmak, bir çürük ağaç için tüm ormanı yakmaktır. Venüs 16 Ağustos 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Mars 29 Temmuz 2021’de Başak burcuna geçiş yapacak. Önümüzdeki ayı daha çok etkileyecek bu gelişme kılı kırk yarma, detayların önemini vurguluyor. Aksiyonları dikkatle yapmak, hatasız iş çıkarmak önemlidir. Mükemmeliyeti arayan bu form istediği noktaya ulaşamadığında agresifleşebilir. Mars bu burçta 15 Eylül 2021’e kadar kalacak.

Güneş 22 Temmuz 2021’de Aslan burcuna geçecek. Tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 23 Ağustos 2021’e kadar Başak burcunda kalacak.

Temmuz ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Temmuz 2021 / Mars-Satürn Karşıtı: Bu açı kalıbı kişinin bir anda elini ayağını bağlayabilir veya aniden kontrolsüz egosantrik çıkışlar, patlamalara sürükleyebilir. Her halükarda enerji, inisiyatif ve hareket kavramlarını bloke edebilen bir açıdır ve eylemlerimiz engellenebilir. Bu sebepten ötürü de her adımımızı adeta bir stratejist gibi hesaplamamız gerekir. +-7 gün etkili.

4 Temmuz 2021 / Mars-Uranüs Karesi: Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. +-7 gün etkili.

5 Temmuz 2021 / Güneş-Uranüs Altmışlığı: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. +-3 gün etkili.

6 Temmuz 2021 / Merkür-Neptün Karesi: Beklentilerin karşılanmaması, düş kırıklıkları gibi konular getirebilir. Her türlü dolandırıcılık, aldatılma, sahtecilik işlerine açıklık da yaratır. Şifreler, özel bilgiler, sırları iyi korumak önemli. Aşırı bilgi kirliliği, spekülasyon, piyasalarda dalgalanma görülebilir. +-3 gün etkili.

7 Temmuz 2021 / Venüs-Satürn Karşıtı: İlişki ve para konularında sınavlar, gerçekler ve engeller ile karşılaşabiliriz. Hayal dünyasında yüzüyorsak ve yanlış insanlardan beklenti içerisindeysek sert bir duvara çarparak uyanabiliriz. Sevgi alışverişinde blokaj, duyguların ketlenmesi durumu görülebilir. +-5 gün etkili.

8 Temmuz 2021 / Venüs-Uranüs Karesi: Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. +-5 gün etkili.

10 Temmuz 2021 / Yengeç Burcunda Yeniay: Detaylı açıklaması ilk bölümde. +-7 gün etkili.

11 Temmuz 2021 / Merkür Yengeç Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

12 Temmuz 2021 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. +-3 gün etkili.

13 Temmuz 2021 / Venüs-Mars Kavuşumu: İlişkilerde rutinin dışında karşılaşacağımız olumlu veya olumsuz sürprizler öne çıkıyor. Geleneksel yapılardan özgürleşmek isteyebiliriz. Ani ilişki veya evlilik kararları verilebilir. İlişkilerde agresyon veya aşırı tutku görülebilir. +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

15 Temmuz 2021 / Güneş-Neptün Üçgeni: Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar ve ibadet adına en güçlü tesirlerden biri Güneş-Neptün kavuşumlarıdır. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. +-3 gün etkili.

18 Temmuz 2021 / Güneş-Plüton Karşıtı: Bu açı kalıbı sarsıcı, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı. +-3 gün etkili.

20 Temmuz 2021 / Merkür-Uranüs Altmışlığı: Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. +-3 gün etkili.

22 Temmuz 2021 / Venüs Başak Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

22 Temmuz 2021 / Venüs-Jüpiter Karşıtı: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Bu açı bazen arkadaşça duyguları dahi büyük bir duygu gibi yorumlamamıza sebep olabilir, işaretleri iyi okumalıyız. +-5 gün etkili.

22 Temmuz 2021 / Güneş Aslan Burcunda: Tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :)

24 Temmuz 2021 / Merkür-Neptün Üçgeni: Yaratıcı çalışmalar, sanatsal ve ruhani faaliyetler için destekleyici. Çevremizle adeta telepati kurduğumuzu hissedebilir, insanların dertlerine merhem olabiliriz. +-3 gün etkili.

24 Temmuz 2021 / Kova Burcunda Dolunay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

25 Temmuz 2021 / Merkür-Plüton Karşıtı: Ketum ve gizemli bir iletişim dili karşımızdaki kişide korku, kaygı ve endişeleri ortaya çıkarabilir. Sırları öğrenmek isteyebilir, ezoterizm ile ilgilenebilir ve derin araştırmalar yapmak isteyebiliriz. +-3 gün etkili.

28 Temmuz 2021 / Merkür Aslan Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

28 Temmuz 2021 / Jüpiter Kova Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

29 Temmuz 2021 / Mars-Jüpiter Karşıtı: Bir önceki açının etkisini daha yükselten bu tesir dalgalanmayı yükseltiyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınılmalı. +-7 gün etkili.

29 Temmuz 2021 / Mars Başak Burcunda: Mükemmeliyet kavramının ön planda olacağı bu transit için detaylı açıklama ilk bölümde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe