Merve Çubuktepe

Zaman adeta göz açıp kapayıncaya kadar geçti ve kendimizi bir anda Temmuz ayında buluverdik. Bu ay Merkür’ün çok sayıda açısı dikkat çekiyor ve bu açı kalıpları zorlayıcı tesirler de içermekte. Bu sebepten zaman zaman kararsızlık, ani karar değişimleri veya objektif düşünmekte zorluk yaşamamız mümkün. Sözün özü duygularından sıyrılmayı başarıp, olayları mantık odağında ve sanki dışarıdan izlercesine değerlendiren kişilerin krizleri dahi fırsata çevirdiği bir aya şahitlik edeceğiz.

Venüs Yengeç, Mars Boğa burcuna geçiş yapıyor. İki burç da güvenli sularda olmayı seven yapılar. Bu bağlamda gerek ilişkiler gerek diğer tüm eylemlerimizde daha sağlamcı olmayı seçebiliriz. Gereksiz risklerden kaçınmak ve dengeli adımlar atmak son derece güzel olmakla birlikte bu kombinasyonu aşırı vurgulamak da bizi konfor alanımıza hapsedebilir, yeni ve daha iyi olasılıkları görmemizi engelleyebilir dikkat. Olumlu ifadesinde tüm insan ilişkileri ve eylemlerde ciddiyet ve duygusal boyut söz konusudur. Eğer korkularımızın bizi bloke etmesini engellersek kalbimizin bizi çağırdığı yerlere adım adım kararlılıkla ilerlememiz mümkündür.

Ayın başında etkili olan 2 Temmuz 2022 Mars-Plüton karesi bu ayın en zorlayıcı tesirlerinden biri. Maalesef orman yangınları, sabotajlar gibi konuları tetikleyebilir. Ayrıca patlama gibi konulara da açıklık getirir. En önemlisi de şiddet ve cinnet içeren olayları tetiklemesidir. Bireysel düzlemde de bastırılmış öfkenin kontrolsüzce dışa vurumu, yıkıcı hareketler, kişisel ve çevreye zararlar söz konusudur.

Özellikle Temmuz ayının ilk iki haftası stres yönetimini çok iyi yapmak, öfke ile daha da kendini gaza getirip hatalı hareketlerden kaçınmak çok önemli görünüyor. Çevrenizde de yıkıcı, zararlı, irrasyonel veya şiddet içerikli davranışlar gösteren kişilerden hemen uzaklaşmalısınız. Ayrıca kendi kendimizi aşırı yerme, suçlama eğilimi görülebilir, lütfen kendinizi de aşırı hırpalamayın. Bu açı kalıbı ilgili dönem boyunca orman yangınları ve deprem gibi riskleri de beraberinde getirebilir.

Ayın ilk yarısı daha sert gökyüzü olayları içerse de ikinci yarısına geldiğimizde daha sakin bir tempo bizleri bekliyor. Özellikle 28 Temmuz 2022 Aslan yeniayı oldukça canlandırıcı ve dinamik tesirleri beraberinde getirebilir.

Öncelikle ayın majör olaylarına göz atarak başlayalım. 13 Temmuz 2022 saat 21:37’de 21 derece Oğlak burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Plüton, Ay ile kavuşumda ve Güneş’e karşıt açı yapıyor. Açıkçası oldukça sert tesirli bir dolunay bizleri beklemekte. Tam anlamıyla “acı gerçekler” konsepti karşımıza çıkıyor. Hayatın soğuk ve gerçek yüzünü görmemiz gerekebilir, özellikle bu dolunay sürecinde aşırı duygusal yaklaşımlar, abartılı iyimserlik ve kendini kandırma hali oldukça ters tepebilir. Güneş ile Kassandra asteroidi kavuştuğu için bu dönem özellikle tecrübeli, yaşça büyük veya olgun bulduğumuz kişileri hoşumuza gitmese dahi dediklerini dinlememiz ve söylediklerine kulak vermemiz faydalı olacaktır. Sorunlara bilindik yaklaşımlar yerine farklı şeyler denemek, kulağı tersten tutmak Uranüs’ün destekleyici etkisiyle krizleri fırsata dönüştürmemize sebebiyet verebilir. Ülkemizde yeni skandallar, ülke yönetimi, üst düzey yöneticiler, sistemlerle ilgili şok edici gelişmeler de ayrıca gündeme gelebilir. Dolunay +- 7 gün etkili.

28 Temmuz 2022’de saat 20:54’te 5 derece Aslan burcunda yeniay meydana gelecek. Yeniaya iyicil Jüpiter durağan konumda destek vermekte. Oğlak dolunayına göre çok daha canlandırıcı ve pozitif etkisi olan bir yeniay bizleri bekliyor. Tıkalı konularda iyileşme, görünürlük ve saygınlık artışı, yaşam enerjisinin yükselmesi gibi temalar gündeme gelebilir. Sadece yeniay anında Merkür’ün çok fazla sert açısı mevcut. Bu da düşünme, karar alma ve muhakeme mekanizmalarımızda dalgalanmalar olabileceğini gösterir. Ego ile düşünmemek, bir bilene sormak ve mümkün mertebe her konuya objektif yaklaşmakta fayda var. Özellikle şu soruyu kendimize sorabiliriz: “Aynı durum benim başıma gelseydi ben nasıl davranırdım?” Merkür’e sert açı yapan Mars-Uranüs ikilisi büyük magazin haberleri, ünlü kişiler, üst konumdaki görevlilerle alakalı gündemi sarsacak skandal haberleri de beraberinde getirebilir. Maalesef orman yangınlarını tetikleyici etki de söz konusu olabilir. Yeniay +- 7 gün etkili.

Majör gezegenlerin retro serisi devam ediyor. Haziran ayında Satürn ve Neptün Retrolarından sonra Jüpiter de yıllık retrosuna başlayacak.

Jüpiter aşağıdaki zaman diliminde durağan ve retro konumda kalacak:
27 Temmuz 2022 – 25 Kasım 2022 (8 derece Koç – 28 derece Balık)

Jüpiter’in retro olduğu dönemler şans, bereket ve büyüme tesirinde yavaşlamalar, gecikmeler görülebilir. En önemlisi psikolojik açıdan büyüme ve gelişme fonksiyonunu dışarıdan beklemek yerine içimizde bulmak, kendi çabamızla bereketi oluşturma vurgusu önem kazanır. “Armut piş ağzıma düş” veya “Bir mucize olsun her şey düzelsin” gibi yaklaşımlar bu dönemde pek etkili olmaz. Jüpiter bu ay Koç burcundan gerilemeye başlayacağı için hesaplanmamış kişisel girişimler, kontrolsüz riskler ve aşırı harcamalar sıkıntılı sonuçlar doğurabilir, dikkat. Jüpiter 27-29 Temmuz 2022 aralığında durağan konumda kaldıktan sonra 29 Temmuz 2022 itibariyle retro hareketine başlayacak.

Ayın önemli transitlerine değinirsek eğer, öncelikle Venüs 18 Temmuz 2022 itibariyle Yengeç burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flörtöz enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var. Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Sağlıklı ilişkilerde aile kurma, evlenme veya çocuk sahibi olma arzusu yükselir. Venüs 11 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek.

5 Temmuz 2022’de Mars Boğa burcuna geçiş yapacak. Zaman zaman ne yapmak istediğimiz konusunda kararsızlık yaşayabiliriz. Mars Boğa burcunda ağır ve kararlı adımlar atmanın sembolüdür. Ancak bu burçta zararlı konumda olduğundan ötürü zorlanır. Bu sebeple bazen hareketsiz kalabilir, eyleme geçme konusunda tıkanmış hissedebiliriz. En önemlisi konfor alanından çıkma ve idareten de olsa elimizdekini kaybetme korkusu bizi hareketsizliğe sürükleyebilir. Bu sebeple biraz daha cesur ve inisiyatif odaklı olmak fayda sağlayacaktır. Mars 20 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek.

Merkür 5 Temmuz 2022’de Yengeç burcuna geçiş yapacak. Merkür’ün en şairane ve duygusal formunu deneyimleyeceğiz. Bu dönemlerde romantizm, şiirsellik ve duyguların dışa vurumu artar. Daha nostaljik düşünüp geçmişi yad edebilir, daha fazla eski dostlarımızla bir araya gelebiliriz. Sadece ajitasyon, duygu sömürüsü ve geçmişe saplanma gibi konularda dikkatli olmak gerekli. Merkür 19 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek.

Transit tamamlandıktan sonra Merkür 19 Temmuz 2022 itibariyle Aslan burcuna geçiş yapacak. Merkür burada daha cüretkâr, iddialıdır. Düşünce ve istekler daha doğrudan, baskın ve gururla dile getirilir. Kibirli demeçler ortaya çıkabilir, bazen ölçü kaçabilir. Ancak diğer yandan Merkür Aslan iyi bir hatip sembolüdür, insanları coşturmak, liderlik etmek ve bir amaç için birleşmek adına da kuvvetli bir tesirdir. Gösterişli sevgi sözcükleri, taahhütler gündeme gelebilir. Merkür 4 Ağustos 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

Güneş 22 Temmuz 2022 itibariyle Aslan burcuna geçiş yapacak. Güneş yönettiği yerde, yazın tüm sıcaklığı ve gücünü vurguluyor. Tüm Aslanların doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız size sağlık, mutluluk ve bereket getirsin. Güneş 23 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek.

Temmuz ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Temmuz 2022 / Mars-Plüton Karesi: Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

2 Temmuz 2022 / Merkür-Satürn Üçgeni: Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanların zorlu süreçlerde zarar görmeden kendi yoluna bakacağı hatta avantajlı olabileceğinin vurgusunu yapmaktadır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Temmuz 2022 / Merkür-Neptün Karesi: Aldanma, aldatılma, kandırılma, kendini yanıltıma gibi sayısız konuya ev sahipliği yapabilen bu açı kalıbı gözümüzün açık olması gerektiğine işaret eder. İnsan en kolay kendini kandırır, bu yüzden acı da olsa gerçekleri her daim rasyonel bir şekilde ele almalı, duygu sömürüsü veya laf kalabalığı yapan kişilere prim vermemeliyiz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Temmuz 2022 / Merkür Yengeç Burcunda: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

5 Temmuz 2022 / Merkür-Mars Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Temmuz 2022 / Mars Boğa Burcunda: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

6 Temmuz 2022 / Venüs-Chiron Altmışlığı: Duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Temmuz 2022 / Güneş-Chiron Karesi: Bu açı kalıbı egomuz gözümüzü kör ettiği takdirde oluşabilecek ruhsal yaralanmalara işaret ediyor. Aynı durum karşımızdaki kişilerden bize de yansıyabilir. Her şeyi şahsi almamakta fayda var. Ayrıca bu açı kalıbı fiziksel yaralanma ve rahatsızlıklara da tetikleyici olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

9 Temmuz 2022 / Merkür-Jüpiter Karesi: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Temmuz 2022 / Güneş-Uranüs Altmışlığı: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Dinamik, yaratıcı ve üretkenliği arttıran bir tesirdir. Ruhumuzu istersek daha özgür kılabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

13 Temmuz 2022 / Oğlak Burcunda Dolunay: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

13 Temmuz 2022 / Merkür-Chiron Karesi: Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

14 Temmuz 2022 / Merkür-Uranüs Altmışlığı: Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. +-3 gün etkili.

14 Temmuz 2022 / Venüs-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

16 Temmuz 2022 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Yayınlamak, birine göstermek zorunda değiliz ancak düşüncelerimizi yazıya dökmenin tam zamanı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Temmuz 2022 / Merkür-Neptün Üçgeni: Yaratıcı çalışmalar, sanatsal ve ruhani faaliyetler için destekleyicidir. İlham ve yaratıcılık artar. Edebi şeyler yazmak, konuşmak ve kalplere dokunmak için ideal bir açı kalıbıdır. Aynı zamanda sezgiler güçlenir. Ruhsal çalışmalar için çok uygun bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

18 Temmuz 2022 / Merkür-Plüton Karşıtı: Açı kalıbı olumsuz manipülasyon, baskıcı düşünce tarzı ve despotizmi tetikleyebilir. Aniden patlayan düşünceler sert ve yıkıcı ifadelere dönüşebilir. Aşırı baskı altında kalan kişiler aniden çok fevri tepkiler gösterebilirler. Her duyduğumuza hemen ikna olmamak, sorgulamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

18 Temmuz 2022 / Güneş-Neptün Üçgeni: Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar için verimli, yoğun ve aydınlatıcı bir tesir oluşturur. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. İçgüdülerimiz, sezgilerimiz ve hatta rüyalarımız bu süreçte bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Temmuz 2022 / Venüs Yengeç Burcunda: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

19 Temmuz 2022 / Merkür Aslan Burcunda: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

20 Temmuz 2022 / Güneş-Plüton Karşıtı: Bu açı kalıbı sarsıcı, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant bir yapıda. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Temmuz 2022 / Güneş Aslan Burcunda: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

23 Temmuz 2022 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

25 Temmuz 2022 / Venüs-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat.

26 Temmuz 2022 / Merkür-Mars Karesi: Kavgacı, haddini aşan ve sivri dilli bir tarz gündeme gelebilir. İstemeden dahi olsa kontrolden çıkmak ve kalp kırmak mümkün. Yazılı veya sözlü iletişimin dozunun çok iyi ayarlanması önemli. Bir cümle bir anda kişinin hayatını tepetaklak edebilir. Kavgacı kişileri muhatap almamak ve tahriklerine kapılmamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

27 Temmuz 2022 / Jüpiter Durağan Konumda: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

28 Temmuz 2022 / Merkür-Uranüs Karesi: Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

28 Temmuz 2022 / Aslan Burcunda Yeniay: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

29 Temmuz 2022 / Jüpiter Retrosu Başlıyor: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

31 Temmuz 2022 / Merkür-Satürn Karşıtı: Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskıya ek olarak huzursuzluk hissi ortaya çıkabilir. Kendimizi ifade etmekte zorluk yaşayabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

31 Temmuz 2022 / Venüs-Chiron Karesi: Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık, kıskançlık ve talepkarlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe