Begüm Minkis

Ay Düğümlerinin uzun süredir Boğa ve Akrep aksında devam eden yolculuğunun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Güney Ay Düğümü’nün Ocak 2022’den beri Akrep burcunda ilerlemesi bizleri maddi manevi krizlere itmiş olabilir. Ancak gösterilen çaba ve sabır sayesinde düğümleri çözmeye ramak kalmışken yeni bir dönemin ayak sesleri de işitilmeye başladı. 17 Temmuz 2023 itibariyle Ay düğümlerinin burç değiştirmesiyle Koç ve Terazi aksının borusu ötmeye başlayacak. Gitmemiz gereken rotayla doğrudan bağlantılı Kuzey ay düğümü Koç burcuna geçeceği için bundan sonra her koyunun kendi bacağından asılacağını söyleyebiliriz. Bireysellik ve özgürlük öne çıkarken kendi ayaklarımızın üstünde durup duramamakla sınanabiliriz. Bırakmamız ve aşırılıklardan arınmamız gereken konuları vurgulayacak Güney ay düğümü’nün Terazi burcuna geçiş yapacak olması amaçlarımız için ilişki istifçiliğini bırakmamız, bencil isteklerimizle insanların iyi niyetinin suyunu çıkarmamamız, paylaşımların ve yardımların dengeli ilerlemesi gerektiğini bizlere söyleyecek. Bu sebeple kadersel düzlemde zamanın ruhunu ifade eden düğümlerin burç değiştirmesiyle adalet yerini bulurken hak edenler emek verdiği ölçekte hak ettiği konuma ulaşmaya başlayacak. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

2023-2025 Koç/Terazi Hattında Gerçekleşecek Tutulmalar Aşağıdaki Gibidir:
20 Nisan 2023 – Hibrit Koç Güneş Tutulması (29°50’)
14 Ekim 2023 – Halkalı Terazi Güneş Tutulması (21°07’)
25 Mart 2024 - Gölgeli Terazi Ay Tutulması (05°07’)
8 Nisan 2024 - Tam Koç Güneş Tutulması (19°24’)
2 Ekim 2024 - Parçalı Terazi Güneş Tutulması (10°03’)
29 Mart 2025 - Parçalı Koç Güneş Tutulması (09°00’)

İşin aslında ruhumuzun tekamülünü ifade eden Kuzey ve Güney Ay Düğümleri Ay ve Dünyanın Güneş etrafındaki yörüngelerinin kesiştiği noktaları temsil sanal bir noktadır. Kuzey Ay Düğümü içimizde ortaya çıkmayı adeta patlamayı bekleyen bir bomba gibidir. İçerisinde bilinmezlik ve soru işaretleri barındırsa da bizleri asıl başarıya götürecek alanı temsil eder. Güney Ay Düğümü ise tam tersi gayet iyi bildiğimiz konfor alanımızdır. Çok iyi bildiğimiz ve rahat erişebileceğimiz koşullar bizi tembelleştirir ve üretim kapasitemizi azaltır. Psikolojik yönden de heyecanlandırmaz ve zamanla eski tadı vermemeye başlar.

Güney Ay Düğümü hem haritamızda hem transit olarak nasıl kullanacağımızı bilmemiz önemlidir. Eğer tamamen orayı merkeze alırsak hayat yolunda gelişmemizi kısıtlamaktadır. Bunun farkına varmamızla tam karşıt aksı yani Kuzey Ay Düğümünü er ya da geç çalıştırmaya başlarız. 17 Temmuz 2023’de düğümlerin burç geçişiyle kader istikametimizde bazı değişimler olacak. Eski düzeni istesek de devam ettiremeyeceğiz, içinde yaşadığımız toplumsal dış koşullar da bizi etkilemeye başlayacaktır.

Kuzey Ay Düğümü’nün Koç’a geçmesiyle birey olmayı, içimizdeki çocuğu beslememiz gerekecek. Kervan yolda düzülür misali başlangıçlar yapmamız gerekiyor. Cesur olmak, kahraman edasıyla kendimizden emin bir şekilde yola koyulmak önem arz edecek. Bir yandan da Güney Ay Düğümü Terazi burcunda hareket edeceği için ilişkileri doğru yönetmek kendimizi gerçekleştirmemize engel olan fazlalıkları da temizlemek gerekecek. Bu sebeple bu dönemde yol arkadaşlarımızı tekrardan bir gözden geçirebilir, bazı sınavlara tabii tutabiliriz.
Bazı evlilik, ortaklık ve yakın ilişkiler maalesef sınavları geçemeyebilir. Hayat amacına hizmet etmemesi, geriye çekmesi, zarar vermesi nedeniyle yol ayrımları, soğukluklar yaşanabilir.

Biraz da güzel haberlere gelirsek bu süreçte gücü tekrar eline alan, konumunu yükselten, terfi eden, iş kuran, kendi evinin arabasının sahibi olan insanları da görebiliriz. Başak, Yay, Balık burçları maddi kaynaklar ve ticari açıdan desteklenebilir. Koç, İkizler, Yengeç, Aslan, Akrep, Kova burçları kariyer hayatlarında iyi çıkış yapabilir, prestijlerini arttırabilir, adlarından söz ettirebilirler. Boğa, Terazi, Oğlak burçları çoğunlukla rölantide kalırken hayatlarında zaten yolunda gitmeyen konuların asıl nedenlerini bularak yanlış ideallerinden vazgeçebilir, faydalı çözümlere odaklanabilirler.

Bizleri bekleyen bu süreci dünya astrolojisine göre değerlendirirsek 23 Temmuz 2023 tarihinde transit Plüton ve Kuzey Ay Düğümü kare sert açısı kesinleşecek. Plüton Kova’nın da etkilerini bu geçişle ay düğümlerinin burç geçişiyle beraber daha kuvvetli hissedeceğiz. Zira modern astrolojiye göre Plüton’un yöneticisi Akrep Ocak 2022’den beri uzun süredir zayıf unsurları temsil eden Güney düğüm üzerinde bir baskı oluşturuyor. 23 Mart 2023 Plüton geçişi daha çok olumsuz tesir ederek korkularımızı tetiklenmiş olabilir. 21 Ocak 2024 tekrar Plüton Kova’ya geçtiğinde bir yandan Kuzey Ay Düğümü de Koç burcunda olacağı için oldukça güçlü bir Plüton etkisiyle büyük bitiş ve başlangıçlar gerçekleşmeye başlayacaktır. Tüm dünyada kapitalist sistemin dayattığı güç dengeleri değişmeye başlayacak, en bilgili olanların, başkalarının sırtına dayanarak değil kendine güvenerek yol alan kişilerin eline büyük bir koz geçmeye başlayacaktır.

Güney Ay Düğümü Terazi’de olacağı için siyasi arenada ve şirket birlikteliklerine dair büyük yapısal değişiklikler bekleyebiliriz. Terazi’nin yüceldiği Satürn’ün Balık’taki etkilerini de üzerimizde daha yorucu biçimde hissetmeye başlamamız olasıdır. Eylül 2023 itibariyle tüm dünyada küresel ısınmanın etkilerinin hissedilmesi, 3-5 derece hava değişiminin bile alınan mahsul miktarını etkilemesi, liderlerin gücünü yanlış kullanması, su sıkıntıları, sel veya kuraklık problemleri, birden ortaya çıkan bulaşıcı hastalıklar bizleri temkinli olmaya itebilir. Bilhassa 14 Ekim 2023’de Satürn’ün yüceldiği 21° Terazi’deki Güneş tutulmasıyla kış döneminde iltihaplı ateşli enfeksiyon riski olan hastalıklarda büyük artış görülebilir. Bağışıklığı güçlendirici gıdalara yönelmek, bolca C vitamini içeren meyve ve sebzelerdeki bolluğu iyi değerlendirmek gerekebilir.

14 Ekim 2023’deki Spica sabit yıldızı üzerinde gerçekleşen Güneş tutulması uçarı davranan ve yoldan sapanları savurmaya sarsmaya başlayabilir. Alıştığımız yaşam standartlarımız, sürekli gördüğümüz yüzler, alışkanlıklarımız üzerinde büyük ve kalıcı bir veda fırtınası başlayabilir.

8 Nisan 2023 19° Koç’taki Güneş tutulması Güneş’in tam yücelimde olduğu 19°de gerçekleşeceği için her alanda geleceği olan yeni trendler ortaya çıkmaya başlayabilir. Sanat camiasında yeni yüzler görebilir, internet dünyasında orijinal platformlarda ve yeni markalar tanıyabiliriz. Bazı ülkelerde de savaş çanları çalabilir. Zalim ve acımasız liderler aslında kendi topuklarına sıkarak sonlarını hazırlamaya başlayabilir. 10 Temmuz 2024 tarihinde transit Jüpiter ve Kuzey Ay Düğümü altmışlık açısı + - 25 gün hayatımıza dair yetkiyi ele geçirmek, girişimlerle adımızdan söz ettirmek için güzel zamanlara işaret ediyor.

2 Ekim 2024’de 10° Terazi burcundaki Güneş Tutulmasıyla pek çok ortaklık, evliliğin bittiğine şahit olabiliriz. 31 Aralık 2024 tarihinde transit Plüton ve Kuzey Ay Düğümü altmışlık açısıyla geleneklerde özgürleşmek isteyen, özgür ve yalnız olmak isteyen insanlar artabilir. Tahammüller azalırken fedakarlığın ne olduğunu unutmadan yol almakla sınanabiliriz. Ekim 2024-Nisan 2025 arası zararsız ve dengesiz ilişkilerin son biletlerini maalesef kesilebilir. Yanımızdaki kişilerin destek mi köstek mi olduğunu tamamen idrak edebiliriz.

Ay Düğümleri geçişinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Bu dönemin başrolünü üstleniyorsunuz. Kuzey Ay Düğüm 1.evinizde olacağı için hayatınızdaki eksiklikleri tamamlamak üzere harekete geçeceğinizi gösteriyor. Korkularınızı yenerek daha cesur davranışlar sergileyebilir, yeni girişimler için inisiyatif alabilir ve bulunduğunuz ortamlarda liderliği ele alabilirsiniz. Güney Ay Düğümü 7.evinizde ilerleyeceği için ilişki ve ortaklıklarınızı tekrardan gözden geçirmeniz gerekebilir. Bazı insanları geride bırakırken bazı geçmişten gelen insanlara da tekrar şans tanıyabilirsiniz. Bu süreçte neyi nasıl yapacağınız konusunda aceleci, bencil veya dürtüsel davranışlar sergilememeye özen göstermez, ilişkilerin dengesini bozar, adaletsizlik yaparsanız yalnız kalabilir ve yardım istediğinizde kimseyi yanınızda bulamayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kuzey Ay Düğümü haritanızın 12.evinde olacağı için içinize dönmek, yalnız vakit geçirmek isteyebilir, uzak şehirlere seyahat planlayabilir, sezgilerinize güvenebilir ve yaratıcı işlerle ilgilenerek huzur bulabilirsiniz. İnternet üzerinden para kazanabilir, kendinize yatırım yapabilirsiniz. Kontrol dışı kadersel gelişmeler hayatınızı farklı bir yere sürükleyebilir. Güney Ay Düğümü 6.evinizde olacağı için çalışma hayatınızda değişikliğe gidebileceğinizi gösteriyor, koşullarını beğenmediğiniz işten ayrılabilir ve hayatınızdaki yüklerden kurtulmak isteyebilirsiniz. Olaylara insanlara fazla müdahale etmek, zorlamak ve inatçılık bu süreçte büyük maddi kayıplar yaşatabileceğinden akışta kalmayı öğrenmeli, üzerinize düşmeyen durumları sahiplenmekten vazgeçmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ay düğümleri transitlerinden en büyük faydayı alacak olanlardansınız. Kuzey Ay Düğümü haritanızın 11.evinde olacağı için geleceğinizi ilgilendiren konulara dair güzel sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Süreç içinde özgürlüğünüzü kazanabilir, faydalı insanlarla tanışabilir ve haksızlıkların önünde durabilirsiniz. Evlenmek, kendi işinizi kurmak ve çocuk sahibi olmak için ise olumlu tesirler görmektesiniz. Ancak Güney Ay Düğümü 5.evinizde olacağı için gereksiz riskler almamaya özen göstermelisiniz. Çocuğunuz ve sevgilinizle iletişim kurarken adil olmaya, önyargılı davranmamaya ve gerektiğinde fedakarlık yapmaya özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu dönemde sizi mücadeleye, farkındalığa ve girişime zorlayan dış şartlarla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Kuzey Ay Düğümü haritanızın 10.evinde olması itibarınızı ve imajınızı ilgilendiren olumlu veya olumsuz gelişmelerin yaşanabileceğini gösteriyor. Ailenizin imkanlarını ve sevdiklerinizi düşünerek hareket etmek zorunda kalabilirsiniz. Hırslı ve bencil davranışlar sizinle beraber etrafınızdaki kişilere zarar verebilir. Sezgilerinizle mantığınızı harmanlamalısınız. Güney Ay Düğümü 4.evinizde olacağı için aile içinde gereksiz düşkünlük, bağımlılık unsurları varsa kopmanız gerekebilir. İlişkinizi kesemeyeceğiniz kadar yakın insanlarla ise politik davranmak zorunda kalabilirsiniz. Emlak ve miras sorunları yaşayabilir, eş-aile arasında kalarak dengeyi bulmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Bu dönemde değişen koşullara daha iyimser bakış açısıyla yaklaşmanız, yeni olasılıkları değerlendirebilmeniz ve bu vesile ile önünüzün açılması mümkün gözüküyor. Kuzey Ay Düğümü haritanızın 9.evinde olması sebebiyle leyleği havada görebilir, internet ve teknolojiyle haşır neşir olabilir, yaratıcı paylaşımlar yapabilir ve popüleritenizi arttırabilirsiniz. Özgürlüğünüze hiç olmadığı kadar önem verebilirsiniz. Güney Ay Düğümü 3.evinizde olacağı için yakınlarınızdan çok çaba sarf etmeden destek görebilirsiniz. İletişim, reklam, ticaret, araçlar ve teknolojiyle ilişkili hızlı ilerleme kat edebilirsiniz. Bu sebeple zaten elinizde olan değerlerde, ayrıntılarda vakit kaybetmemek yeni vizyonlar belirlemeniz ve büyük resme odaklanmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hem iş hem özel hayatınızda büyük değişimlerden geçebilirsiniz. Kuzey Ay Düğümü haritanızın 8.evinde olması her yönden paylaşıma daha açık olmalı, atacağınız adımlarda eşinizin/ortağınızın fikirlerine danışmayı ihmal etmemeniz gerekebilir. Güney Ay Düğümü 2.evinizde olacağı için çok çaba sarf etmeden edindiğiniz maddi kaynaklarda daralmaya gitmeniz gerekebilir. Kaynaklarınızı arttırmanız için daha çok çaba sarf eder, doğru yatırımlar yaparsanız başkalarından da güçlü destekler bulabileceksiniz. Miras, ortaklık ve sponsorluklardan kaynaklarınızda artış olabilir. Psikoloji, okültizm ve ezoterizm vb. alanlarda derin akademik araştırmalarda bulunmanız kariyerinize katkı sağlayabilir. Ruhsal sorunlar, kadın hastalıkları, genital organlarda, boşaltım sistemlerinde ve baş bölgesinde sorunlar yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bu dönemde hayatınızdaki yanlışlar ve fazlalıklar içinde boğularak bazı zararları temizlemek zorunda kalabilirsiniz. Kuzey Ay Düğümü haritanızın 7.evinizde ilerlemesi ilişkilerin hiç olmadığı kadar odağınıza yerleşeceğini gösteriyor. İş veya özel sebeplerle yeni bağlantılar kurabilirsiniz. Ancak bu süreçte herkese yetişemeyeceğinizi bilmeli, yerine getiremeyeceğiniz sözler vermemeli, faydalı ve faydasızları iyi ayarlamalısınız. Güney Ay Düğümü 1.evinizde olacağı için dış görüntünüz, genel sağlık durumunuz, tavır ve davranışlarınız ve hayat kalitenizi ilgilendiren konulara da ehemmiyet vererek size zarar veren unsurlardan arınmalısınız. Kendi yolunuzu çizmek konusunda güvendiğiniz insanlardan yardım alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kuzey Ay Düğümü’nün haritanızın 6.evinde ilerlemesi iş hayatı, günlük rutin ve sorumluluklar, kişisel bakım ve bedensel sağlık konularını ciddiyetle ele almanız, yeni alışkanlıklar edinmeniz, kendinize çeki düzen vermenizi gerektirebilir. Diyet, spor, dans, hobilerinizle, varsa evcil hayvanlarınızla daha yakından ilgilenebilirsiniz. Kariyerinizde büyük bir dönüşümden geçebilir, emeklerinizin karşılığını alabilir ve maddi yönden arzularınıza kavuşabilirsiniz. Güney Ay Düğümü 12.evinizde olacağı için zararlı ilişkileri temizlemeniz, güven vermeyen insanlarla maddi manevi paylaşımlardan kaçınmalısınız. Arkanızdan dönen işler, kontrol dışı durumlar ve düşmanlıklar ruhsal olarak yorup önünüzü kesmeye çalışsa bile sizi yolunuzdan alıkoyamayacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bu dönemde değişen koşullara daha iyimser bakış açısıyla yaklaşmanız, yeni olasılıkları değerlendirebilmeniz, önünüzün açılması mümkün gözüküyor. Kuzey Ay Düğümü haritanızın 5.evinde ilerlemesi farklı kültürel değerlere sahip biriyle duygusal romantik paylaşımlara açık olduğunuzu gösteriyor. İyi giden beraberliğiniz varsa evlilik yolunda adımlar atabilirsiniz. Hobinizi işinize çevirebilir ve iş hayatında adınızdan söz ettirebilirsiniz. Güney Ay Düğümü 11.evinizde olacağı için gerek yeni gireceğiniz sosyal ortamlar gerek mevcut arkadaş ilişkileriniz sizi destekleyebilir. Hızlı sevilebilir, kabullenilebilir ve gruplara dahil olabilirsiniz. Tüm paylaşımlarda daha etkin rol üstlenmeye özen göstermeli, başkalarına yüklenmemelisiniz. Aksi takdirde doyumsuz hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bu dönemde sizi mücadeleye, farkındalığa ve girişime zorlayan dış şartlarla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Kuzey Ay Düğümü haritanızın 4.evinde ilerlemesi ev geçimi, emlak alımı, ebeveynler, evlilik ve çocuk sahibi olmak gibi nedenlerden ötürü yeni başlangıçlar yapabileceğinizi, dolayısıyla da sorumluluklarınızın ağırlaşabileceğini gösteriyor. Güney Ay Düğümü 10.evinizde olacağı için itibar kaybı yaşamak istemiyorsanız özel yaşantınıza daha ehemmiyet vermeli, katı ve acımasız davranışlar sergilememeli, ailenizin sizden beklentilerini karşılamaya özen göstermelisiniz. Sadece kendi inandığınız yolun peşinden inatla gider ve insanlarla empati yapmazsanız hayatınızdaki önemli insanları kaybedebilir ve zararlı çıkabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kuzey Ay Düğümü’nün haritanızın 3.evinde ilerlemesi size epey fayda sağlayacak yeni insanla tanışabileceğinizi gösteriyor. Üslubunuz, konuşmalarınız, diksiyonunuz ve bilgi birikiminiz de insanlar tarafından dikkatle incelenebilir. Gaf yapmamaya, sürekli yeni bilginin peşinden koşmaya, tam olarak emin olmadığınız konularda iddialı olmamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde ticari hayatınızda insanları etkilemekte zorlanabilir, aile ilişkilerinizde otoritenizi kuramayabilirsiniz. Güney Ay Düğümü 9.evinizde olacağı için kendinizi hem ilişkiler hem kariyere dair geliştirdiğinizi, belki mezun olduğunuzu gösterse de aynı başarıyı korumak için kalan eksik noktaları da tamamlamalısınız. Uzak akrabalar, yabancılar, yurt dışı ve hukuki konularda aradığınızı bulamayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kuzey Ay Düğümü’nün haritanızın 2.evinde ilerlemesi kendi paranızı kazanma, iş kurma, kendi değerlerinizin sahibi olma, refah seviyenizi arttırma babında size yeni girişimler yapmanız gerektiğini sık sık hatırlatacak. Yeteneklerinizin farkındaysanız ve başarmak istediğiniz yola yeterince inanıyorsanız pek çok alanda hakimiyetinizi kurabilirsiniz. Evlilik, araç/gereç, seyahatlere sık sık masraf yapabilirsiniz. Güney Ay Düğümü 8.evinizde olacağı için gereksiz riskler, yatırım ve borçlardan kaçınmalısınız. Nakit para alışverişini arttırmalı, elinizdeki korumaya özen göstermelisiniz. Hak ettiğiniz değeri size sunmayan, imkanlarını paylaşmayan ortamlardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis