Begüm Minkis

Yaz mevsiminin tam göbeğinde oldukça sıcak haberler getirecek bir retro döneminin arifesindeyiz. Venüs 24 Temmuz 2023 İstanbul’a göre 04:32 itibariyle 28°23’ Aslan burcunda geri hareketine başlıyor. 3 Eylül 2023 04:19’a kadar 12°13’ Aslan’a kadar 40 gün 40 gece geri hareketini devam ettirecek. Venüs gezegeni ilişkiler, denge, dünyevi hazlar ve maddiyatla doğrudan ilişkilidir. Retro bir Venüs ise tüm bu konularda girdiğimiz veya gireceğimiz nefs sınavlarının bizlere doğru yaklaştığını gösteriyor. Vahşi doğada hayatta kalma pahasına ya avlanırsın ya av olursun. Biz insanlar da aklını iyi kullanır, doğru işler için mücadele ederse zafere kavuşur. Ava giderken avlanmak istemiyorsak detay ve hileleri gözden kaçırmamalıyız. Aşk bombardımanlarına hazırlanmakta fayda var.

Geçmişten bugüne kırılan ilişkileri onarmak, yıkıcı egoyu geride bırakmak gereken durumlarla yüzleşmek mecburi bir hal alabilir. Aslandaki retro dürüst ve karakterli davranarak kalitesini bozmayan insanların yükselişine, dereyi görmeden paçayı sıvayan, iki yüzlü kötü ruhların da düşüşüne şahit olabileceğimizi gösteriyor. Güçlü, tanınmış, önemli insanların skandal özel hayatını da bol bol konuşabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Öncelikle Retro Takvimini Detaylı İnceleyelim:
Venüs Durağan Konumda: 22-24 Temmuz 2023 04:32 (28 Derece Aslan)
Venüs Retro Hareketi: 24 Temmuz 2023 04:33 – 3 Eylül 2023 04:18 (28-12 Derece Aslan)
Venüs Durağan Konumda: 3-5 Eylül 2023 04:19
Venüs İleri Harekette: 5 Eylül 2023 04:20 – 12 Derece Aslan

Yüzey sıcaklığı 480°C’a ulaşabilen, gökyüzünde çizdiği pentagram sayesinde sekiz yıllık döngüsü olan gezegen Venüs 25 Temmuz-6 Eylül 2015’de de 0° Başak ile 14° Aslan burçları arasında bir retro gerçekleştirmişti. O sürecin üzerimizde bıraktığı izleri tekrar gözden geçireceğiz. Dejavu diye nitelendireceğimiz durumları yaşamamız olasıdır. Ancak en önemlisi şu ki o dönemde karşımıza gelen ödül ve cezaların bir benzerleriyle karşılaştığımızda süreci nasıl yöneteceğimiz bu sefer tamamen bizlere kalabilir. Ne ektiysek onu biçebilir, daha özgür ve cesur kararlar alabiliriz.

Zira 2015 yılıyla karşılaştırmalı ilerlediğimizde o dönemde Kuzey Ay Düğümü’nün Terazi, Güney Ay Düğümü’nün de Koç burcunda olduğunu görüyoruz. Şuan ise kadersel ay düğümleri tam tersi bir burçta yerleşimde bulunuyor. Bu da o dönemde birlik kurmak ve yalnız kalmamak için mücadele ettiğimizi, dengeyi bozacak çatışmaların kolaylıkla çıktığını gösteriyor. Zamanın ruhsal dokusu artık değişmiş bulunuyor. Şuan tam tersi yardımların dozajını ayarlayarak ilerlememiz, tek başına kalabilmemiz, gerektiğinde çatışma çıkararak hakkımızı çatır çatır aramamız ve kendi kararlarımızı alabilecek iradeye sahip olmamız açısından sınanabilir gözükmekteyiz.

Venüs Aslan geri hareketinde vur başına al lokmasını zihniyetinden uzaklaşmamız, ısrarlar olsa bile iradeyi ortaya koyarak hayır diyebilmemiz, hayatımızın direksiyonunu elimize alabilmemiz önem arz edecek. Aksi takdirde başkalarıyla kafamızı bozar takıntı yaparsak maddi ve manevi kayıplar yaşamaya başlayabiliriz. Bu durumda bize tek bir seçenek düşüyor. O da kendi başının çaresine bakmak! Çünkü bize arzularımız doğrultusunda tam mükemmeli sunacak, o idealize ettiğimiz insan aslında olmayabilir. İnsanlar bize saçını süpürge bile etse tatminsizlik ve eleştiriler havada dolaşabilir.

Yalnızlık ve bireyselliğin aslında o kadar kötü bir şey olmadığını düşünmeye başlayabiliriz. Aslan retrosunda hiç kimseye benzemeyen kendimize özgü tarz, liderlik ve yaratıcılığı daha etkileyici biçimde etrafa yansıtma avantajı bulabiliriz. Oyunculuk yeteneklerimizi, beden dilimizi geliştirebilir, dans, sanat ve sahne becerileriyle ilgilenebiliriz. Hatta tüm bunlara eşlik eden sevdiğimiz dostlar, sevgilimiz, eşimiz ve ortağımız da olabilir. Ya başaramazsam, etraf ne der, acaba kendimi beğendirebilir miyim diye bizi korkutan duygular belki de bizleri asıl küçülten ve geriye çeken arka planda çalışan sinsi bir mekanizma olabilir.

Yerinde geliştirilen özgüven kadar hayatta etkileyici başka bir şey yoktur. Zira biz gerçekten inanıyorsak hiçbir role bürünmeden doğal davranışlarımızla o enerjiyi etrafa yayarız ve etrafımızdaki kişiler de bizim karşımızda büyülenmeye başlar. Tercih ettiğimiz, değer verdiğimiz ve inandığımız şey gerçekten ne onu bu retro sürecinde sorgulamak gerekiyor. Bu bir kariyer, ilişki veya yatırım fikri olabilir. Eğer retro evresinde daha önce önümüze gelmeyen bazı sorunlarla karşılaşmaya başladıysak yeterince gönlümüzü ortaya koyamamış, kendimizi geliştirmeden kısa yoldan başarı beklemiş, yüzeyde kalmış ve şımarmış olma riskimiz maalesef çok yüksek.

O halde bize düşen ilk görev bizleri geriye çeken karakter özelliklerimizi tespit ederek tekrar yontmaya başlamak. Bilhassa daha sağlıklı bir ego/narsisizim gelişimine yönelmek önem arz edebilir. Pek çok kişinin merak ettiği en önemli soru Venüs’ü retro olan kişiler bu dönemi bir avantaja çevirebilir mi? Sorunun cevabı eğer başarabilirlerse evet. Venüs retrosu olan bir kişi bu süreçte haritasında aldığı etkiye göre popülerleşebilir, hiç görmediği kadar değer görebilir, özgüveni şifalanabilir, ek maddi kaynaklara kavuşabilir, ilişki teklifleri ve davetleri alabilir. Ancak tüm bunların pek çoğu kişinin haritasında özel bir yerleşim olmadığı takdirde kısa vadeli devam edecek şişirilmiş ve abartılmış durumlardan oluşma riski yüksek duruyor.

Bu dönemde insanların bize değer biçmesini beklemeden kendi değerimizi kendimiz belirlemeliyiz. Eski sevgili, flört şenlikleri bu dönemin bir diğer ses getiren konusu. Bunun en büyük sebebi kaybolan yaşam güveninin geri gelmesi, kendini sağlıklı hissetmek, ne aradığını fark edebilmekle ilişkili olabilir. Aslan burcu; gerçek aşk, eğlence, cinsellikle doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple de bizi her bakımdan güçlendiren ilişkilere meyilimiz artabilir. Uzun süredir sağlıksal sorunlardan ötürü çocuk sahibi olamayan kişiler için de güzel haberler gelebilir.

23 Ağustos-5 Eylül 2023 arası hem Venüs hem Merkür geri hareketini birlikte gerçekleştirmesi nedeniyle karmik etkiler daha çok yoğunlaşabilir. Bu süreç aralığı yeni ilişki başlatmak, evlilik, nişan ve söz gibi konularda en risk içeren zaman olacağından çok hayati olmadığı müddetçe girişim yapılmaması ve ertelenmesi daha iyi olabilir. Var olan ilişkilerde de gurur ve ego çatışmaları nedeniyle yol ayrımları ortaya çıkabilir.

Venüs gezegeni finansal konularla doğrudan ilişkili olduğu için global çapta değerli madenler ve altın piyasasında hareketli gelişmeler bekleyebiliriz. Ancak Venüs ve Uranüs karesinin kesinleşeceği 9 Ağustos tarihi + - 5 gün hızlı çıkış ve akabinde inişler de gözükebileceğinden dikkatli olunması gerekebilir. 13 Ağustos 2023’de Güneş ve Venüs 20° Aslan’da gerçekleştireceği inferior (alt) kavuşumuyla bir buçuk yıl devam edecek trendlerin kendini göstermesiyle ister istemez değişime sürüklenebiliriz.

Kalp ve damar rahatsızlıkları, saç ve deri problemleri, kadın hastalıkları bu süreçte daha sık gözükebilir. Öte yandan cinsel sağlığa ve genital bölgelerin hijyenine daha çok dikkat edilmesi gerekebilir. İstenmeyen hamileliklerin artabileceği bir zaman olabilir. Venüs retrosunda riskli estetik operasyonları için doğru vakit değildir ancak kişiler zaten geçmişten bildiği ve çok hoşuna gittiği bir imaja tekrar bürünürse yine memnun kalabilirler.

Venüs Aslan ışıltılı takı, simli kıyafet ve ayakkabılar, dikkat çeken saç rengi ve kesimlerle doğrudan ilişkilidir. Marka etiketlere ve lükse ilgi artarken ceplerin gereğinden fazla yanması söz konusu olabilir. İkinci el ürün alım ve satımı bu süreçte daha çok kazandırabilir. Ayrıca ürünler ambalajı veya markası kadar kalite sunmayabilir. Alınılan ürünlerin orijinal olup olmadığına dikkat etmek gerekebilir. Gerekirse daha seçici olmak ve saplantı yapmadan farklı seçeneklere yönelmek gerekebilir.

Venüs retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Eski aşklarınız kapıyı çalabilir. Gerçek aşkı farklı özelliklere sahip bir insanda bulabilirsiniz. Bazı arkadaşlıklarınızda sorunlar çıkabilir. Çocuk sahibi olabilir veya çocuğunuzla ilişkili askıda kalan sorunları çözmeye odaklanabilirsiniz. Pek çok konuda kendi tecrübe ve yeteneklerinize güvenmeye başlayabilirsiniz. Riskli yatırımlarınız ve girişimleriniz size daha çok kazanç getirmeye başlayabilir. Ancak lükse eğilim nedeniyle para kaybedebilirsiniz. Bastırdığınız yaratıcı ve marjinal kimlik daha çok açığa çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aile hayatınız, eviniz ve mülklerinizle ilişkili uzun süredir tıkanık konular çözülmeye başlayabilir. Ancak abartılı para harcamamaya özen göstermelisiniz. Emlağınızı satabilir, evinize tadilat yaptırabilir veya kendinize yeni bir düzen kurabilirsiniz. Boşanma süreçlerinde veya miras davalarında mal paylaşımları sizin lehinize sonuçlanabilir. Evden çalışmaya başlayabilir veya ofisinizi değiştirebilirsiniz. Başkalarının etkisi altında kalmış olduğunuz bilinçaltınızdaki olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Hayatınız çok hızlıysa yavaşlıyor, yavaşsa beklediğiniz haberler gelerek hız kazanmaya başlıyorsunuz. Değişken koşullara fedakarlık yaparak uyum sağlamalısınız. Kafanızdaki soru işaretlerinin cevabı ve arkanızdan dönen gizemler önünüze gelmeye başlayabilir. Hem bilginiz hem sezgilerinizi harmanlarsanız iş hayatınızda sürpriz biçimde yükselebilirsiniz. Ticari hayat, eğitim, araç gereçler, seyahat konularında fikirleriniz ve görüşleriniz değişebilir fakat çok masraf yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Finansal koşullarınıza daha dikkat etmeniz gerekiyor. Elinize iyi paralar geçse de çocuklar, keyfi konular, hediyeleşme ve eğlence konularına abartılı giderler yapabilirsiniz. Gönlünüz çok bol olabilir. Aşk hayatınızda size değer vermeyen yanlış insanlardan veya davranışlardan kurtulmanız, gizli durumları açığa çıkarmak için destekleniyorsunuz. Bazı arkadaşlarınıza ilişkilerde aracı olabilir yeni insanlarla tanıştırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Burcunuzda gerçekleşecek retro olumlu veya olumsuz şekilde dikkatleri üzerinize çekebileceğinizi göstermektedir. Çok geri planda kaldığınızı hissediyorsanız ses getiren bir hamle ile ilişkilerinizde ve kariyer hayatınızda yine en çok konuşulan kişi olabilirsiniz. Eski bir ilişkiye geri dönebilir veya ortaklık başlatabilirsiniz. Gururunuzu zedeleyen durumlar olsa da fayda görebilirsiniz. Sağlığınıza, kilonuza ve beslenmenize dikkat etmeniz de ayrıca iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Özellikle aşk hayatınız ve çocuğunuzla ilişkili konularda tadınızı kaçıran, egonuzu zedeleyen ve masraf gerektiren durumlar olabilir. Çok riskli ve bencil davranışlardan kaçınarak karşınızdaki kişilerle daha uyumlu ilerlemeniz sizin için iyi olabilir. Arkanızdan dönen işler varsa ortaya çıkabilir veya siz insanlardan gizli şeyler yapmaya çalışırken istemediğiniz açıklar verebilirsiniz. Gizli ilişkiler ve aldatmaya meyiliniz artabilir. Ruhsal ve psikolojik olarak hafifleyebilir, iş hayatınızda başarı kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hem arkadaşlık özel ilişkilerinizden yana arzularınıza ulaşabilirsiniz. Eski dostlarınızdan davetler alabilir ve birlikte planlar yapabilirsiniz. Üstelik sizin masraflarınızı tamamen veya çoğunu karşılayabilirler. Yatırım vasıtasıyla beklediğiniz büyük bir para size gelebilir. Ancak insanların sizi üzerinde aşırı yaptırım uygulamasına da izin vermemelisiniz. Her şeye evet dememek zorunda olmadığınızı, kendi talep ve fikirlerinizi yine de insanlara aktarmaktan çekinmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Doğru insanlarla yol aldığınız için uzun süredir verdiğiniz emeklerin karşılığını alarak toplumsal imajınızı yükseltebilirsiniz. Uzun süredir tanıdığınız biriyle evlilik, ilişki, ortaklık kararı alabilir veya flört etmeye başlayabilirsiniz. Evliyseniz çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. İlişkileriniz nedeniyle popüleriteniz artabilir, uzun süredir görüşmediğiniz insanlardan telefon alabilirsiniz. Taşınabilir veya uzun süre yaşayacağınız bir yer değişikliği yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Eğitim, seyahat, vize/pasaport ve hukuki konularda gecikmeler olsa da en sonunda işlerinizi çalışkanlığınız sayesinde tekrar düzene koyarak halledebilirsiniz. İş veya akademik sebeplerden ötürü yer değişimi yaşayabilir, kültürel olarak farklı bir çevreye merak sarabilirsiniz. İnternet üzerinden biriyle flört etmeye başlayabilirsiniz. Aşk hayatınızda daha önce deneyimlemediğiniz ilkleri tadabilirsiniz. Her şeye sıfırdan başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Banka hesaplarınız ve yatırımlarınızla hiç olmadığı kadar ilgilenebilirsiniz. Maddi konularda güzel sürprizlerle karşılaşabilirsiniz anca bir yandan çocuğunuz, aşk hayatınız ve keyfi istekleriniz nedeniyle ek masraflar yapabilirsiniz. Cinsel ve psikolojik sağlığınıza daha çok dikkat etmelisiniz. Aldatma ve aldatılma olaylarına karışabilirsiniz. Aşk yaşamınız iyi veya kötü bir dönüşümden geçebilir. İlişkilerde sırlar varsa ortaya çıkabilir. Partnerinize takıntılı ve kıskanç davranışlar sergileyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İlişki ve ortaklıklarınıza dair dengenizi tekrar bulmaya çalışabilirsiniz. Eşiniz ve aileniz arasında anlaşmazlık olduysa çözülebilir. Eski bir beraberlik tekrar başlayabilir. Zihinsel veya fikirsel daha uyumlu ilerlemeye başlayabilirsiniz. Jestler görebilir, hediyeler alabilir ve güzel davetlerde bulunabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konu gizli ve hatalı ilişkilere girmeye meyiliniz artabilir. Eşinizle gereksiz çok fazla para harcayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İş hayatınızda beklemede olduğunuz konular hızlanabilir. Terfi edebilir, tazminatınızı alabilirsiniz ve maaşınıza zam alabilirsiniz. Eskiden çalıştığınız bir yerle tekrardan anlaşabilirsiniz veya mevcut çalıştığınız yere eskiden olan insanlar tekrardan gelebilir. Aşk hayatınızda sağlıksız bir düzen varsa eğer bitebilir. Geçmiş bir rahatsızlığınız tekrar ortaya çıkarak sorun oluşturabilir. Uzun süredir ertelediğiniz sorunlarla ilişkili sağlık kontrollerinden geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis