Merve Çubuktepe

Bu yılın en önemli astrolojik olayı geldi çattı. 15 Mayıs 2018’de Uranüs Boğa burcuna geçiş yapıyor. 7 Kasım 2018-6 Mart 2019 aralığında kısa bir süre retro yapıp Koç burcuna geri dönecek, akabinde tam gaz Boğa burcunda taa 8 Temmuz 2025’e kadar bu burçta kalacak. Yani bu yıl 15 Mayıs-6 Kasım 2018 aralığı esasen Uranüs Boğa döneminin fragmanı olsa da iliklerimize kadar bu yeni dönemin etkisini hissedeceğiz.

Şu anda yetişkin olarak hayatını sürdüren pek çok kişi Uranüs, Neptün ve Plüton Akrep etkisini taşıyor. Üstüne üstlük Jüpiter ve Satürn Akrep etkisi alan jenerasyonlar da var. Bundan ötürü de tam bu burcun karşısına geçecek Uranüs hepimizin hayatında bu gezegenlerin temsil ettiği konulardan kökten gelecek büyük bir devrimi başlatacaktır.

Uranüs Koç burcundayken bireysel haklar, benlik duygusu ve özgürlük teması önem kazanmıştı. Özellikle de Plüton ile sert açı aldığında dünya çapında özgürlük ve bireysel haklar odaklı bir çok eylemi ve toplumsal olayı tetikledi. Ayrıca her şeyin kişiselleşmesi, telefonların bile teknik özellikleri değil kameralarının pazarlama unsuru olması (en iyi selfieyi çekmek için) bu çağın bireysellik vurgusunu anlatıyor. Bunun dışında klasik reklam modelleri yerine artık instagramda bir fenomenin tek bir hamlesi en pahalı TV reklamından daha güçlü olabiliyor, ya da bir ünlünün tek bir tweeti dahi Twitter hisselerini düşürebiliyor. İşte Uranüs Koç tam anlamıyla böyle bir dönemdi.

Araçlarımızdan giydiklerimize hatta yatak odası mobilyalarına kadar her şeyi kendi zevklerimize göre düzenlemek, kişisel bir dokunuş katmak en önemli konu haline geldi. Pek tabii aşırı artan bireysellik, rekabet ve kapitalist düzen derken de bu sefer bu döngüye “isyan” teması başlamıştı bile… Uranüs malumunuz isyan ve başkaldırının gezegenidir. Ve bir sonraki burcun yankıları da ilgili dönemin sonunda başlar.

Ve böylece Uranüs Boğa’nın ayak seslerini duymaya başladık. Bu sefer motto “Benim değerlerim, benim param ve sahip olduğum her şey” olacak. Yıllarca bize dayatılan GDO’lu, NBŞ’li gıdalara karşı tepkiler oluştu; kimi kendi ürününü kendi yetiştirmeye başladı, ev yoğurdu yapmayan neredeyse yok, insanların 80 ve 90’larda burun kıvırdığı “eski moda” zanaatlar tekrar yükselişe geçti hatta bir çok insan bundan geçimini sağlamaya başladı. Maaş, kredi, taksit, terfi, çocuk diye giden standart maddi düzen yerine kimi insan şehir hayatından bunaldı ve köye geri dönmeye başladı. Ekolojik ürünler, tarım ve kendine yetebilme teması önem kazanıyor. İnsanlar asla yıkılmayacak gibi duran maddi dünya düzenlerine karşı “kendi kurallarını” koymaya karar veriyor.

Peki bu geçişte toplumsal düzeyde neler olacak? Zaten para sistemlerinin değişim seslerini duyuyoruz. Kripto paralar hayatımızda yerini aldı. Ancak bu bir başlangıç. İlerleyen zamanda çok daha farklı para birimleri ve sistemleri görebiliriz. Ödeme sistemleri tamamen değişebilir. Klasik yatırım araçları eski gücünü yavaş yavaş kaybedebilir. Zaten 2020-2022 aralığı bu açıdan en dikkat çeken ve kritik dönem olarak görülüyor. Global ekonomik krizler, bankacılık iflasları, Büyük Buhran benzeri dalgalanmalar görebiliriz. Aynı zamanda tabii ki enerji ve tarım adına daha önceden hazırlığını yapan ve yatırımını yapan ülkeler avantajlı olacaktır. Çağdışı ve eski moda sistemlere sıkışmış finans reformunu yapmayan ülkeler ise ciddi şekilde sınıfta kalabilir, hatta ekonomik çöküş yaşayabilirler.

2023; malumunuz Plüton Kova geçişinin başlayacağı yıl. Ancak ben en çok 2020 ve sonrasını önemsiyorum. Yıllardır duyduğumuz, çökecek denilip bir türlü çökmeyen kapitalizm işte bu dönem sonrasında gerçekten düşüşe hatta çöküşe başlayabilir; ilerleyen yıllarda yeni bir sistem ve hayat düzeni yapısına doğru ilerleyebiliriz.

Ve tabii ki unutmadan şimdiden dünyada modern ve verimli tarım adına büyük yatırımlar yapılıyor. Bu konu giderek yaygınlaşacaktır. Tarım ve zanaat yeni anahtar kelimelerden olacak. Aynı zamanda şu anda sayısı az olsa da ekolojik komünlerde yaşayan, toplumdan uzak ve doğa ile içiçe bir hayatı seçecek insan sayısı da giderek artacaktır.

Son bölüm benim kişisel temennim, ancak gerçekleşirse pek sevinirim. Uranüs Boğa olunca başka bir gezegende yaşam; terraforming, Mars’ı ya da farklı bir gezegeni yaşanır hale getirme ve yeni bir medeniyet kurma konusu da sembolizme uyuyor. Neden olmasın? :)

Çok önemli bir konu olduğu için ve Uranüs bir jenerasyon gezegeni olduğundan öncelikli olarak global etkilerine değindim.

Gelelim burç bazındaki bireysel etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı ve bunun yedi yıllık yavaş gelişecek bir etki olduğunu unutmayın)

KOÇ: Sizin için anahtar kelime bu yedi yıllık döngüde “Para” olacak. Nasıl para kazandığınız, biriktirdiğiniz ve yatırım yaptığınıza dair derin bir içsel sorguya girebilirsiniz. Özellikle kolunuzda altın bir bilezik varsa normal işiniz yerine elinizdeki zanaatı seçebilirsiniz. Ya da hep ilgi duyduğunuz bir konuda eğitim alarak bunu tam zamanlı bir mesleğe dönüştürmeniz de mümkün. Değer verdiğiniz hatta bağımlı olduğunuz temalarda kökten değişimler olabilir. Özellikle sosyal medya ve teknolojiden uzak Koçlar bu konuları öğrenmek hatta maddiyatları için düzenli kullanmak durumunda kalabilirler. Maddiyat girişi hızlanabilir, ancak çıkış da aynı oranla artabilir. Bundan ötürü hiçbir zaman harcamanın dozunu çok kaçırmamaya özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Bu büyük geçiş pek tabii ki en çok sizleri ilgilendiriyor. Normalde değişime kapalı ve muhazafakar doğaları ile bilinen Boğalar bu geçiş sırasında yapmam dediklerini yapacak ve sınırlarını zorlayacak. Adeta bir özgürleşme ve zincirleri tek tek kırma dönemi sizi bekliyor. Özellikle hayatınıza dair isteklerinizde “böyle gelmiş böyle gider” deyip süslüm püklüm ertesi güne devam ediyorsanız birden bire aslında oyuncu olmak istediğinizi, dünyaya bunun için geldiğinizi fark edip birden drama kurslarına başlayabilirsiniz. Hayallerinizin mesleğine doğru yürümek için tam uygun zamandır. Sert kalıplar, toplum baskıları gibi konular giderek sizin için komik bir hale gelmeye başlayabilir. Hayatınızdaki kurallar sadece “siz” koymaya hazırsınız. İsteklerinizin peşinden koşmanın vakti geldi. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bu hemen adapte olabileceğiniz bir etkileşim değil. Zira Uranüs en içeriden siz fark etmeden aslında devrimsel etkisini yaymaya başlayacak. Ruhunuzun en derininde hayatınızda her şey mutlu giderken dahi “başka bir ihtimal daha var” diye size fısıldayan ses işte Uranüs’ün ta kendisi. Ruhunuzu dönüştürmeye başlayacağınız bu süreçte ilk iş bilinçaltınızın derinliklerine inmek, korku ve sıkıntılarınızla yüzleşmek olmalı. Transit boyunca size yük olan her duygu ve her insanı tek tek hayatınızdan temizleyebileceksiniz. Eğer kalabalıklar çok ancak ben yalnızım diyorsanız transit döneminde hayatınızı değiştirecek düzeyde önemli insanlarla tanışabilirsiniz. Daha fazla manevi hissedecek ve özellikle ruhsal disiplinlerde kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayat tarzı ve eğlence anlayışı adına yavaş ilerleyecek ancak kalıcı şekilde değişim yapacak bir sürece giriş yapıyorsunuz. Transitin ilk yıllarında sizin için miladı dolmuş ya da sorun çıkaran arkadaşlarınızı temizleyebilirsiniz. Bu iş önce Instagram takibinden başlar sonra hayatın geneline yayılır. Daha hafiflemiş ve sade hissetmenin etkisi ile çok daha dinç ve yeniliklere açık olacaksınız. Yepyeni insanlarla tanışmak, özellikle de hobiler ya da işiniz aracılığı ile normalde oturup iki laf etmeyeceğiniz insanlarla konuşmak derken tüm bu gelişmeler sizi yeni ve rengarenk bir dünyaya sokacak. Hayata dair projeleri olan ancak bir türlü başlama fırsatı bulamayan tüm Yengeçlerin de önü açılmaya başlayacak. Kaybetme korkularınızı yendiğiniz anda kuş gibi özgür olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Bir anda işinden istifa edip Ayvalık’ta zeytin ağacı işine giren birini duyarsanız bilin ki Aslandır. :) Uranüs Boğa transiti boyunca kariyer, maddi dengeler ve güvenlik kaygıları ile sağlam sularda yüzmek isteyen Aslanlar giderek onları çağıran engin mavilere doğru yüzmeye başlayacak. Hayatının işini kurmak, büyükşehirden sahil kasabasına yerleşmek gibi kararlar alabilirsiniz. Dış dünyanın sizin hakkınızda ne düşündüğü ya da imajınız hakkında giderek daha az kaygılanacağınız, önemli olan iç huzuru ve mutluluğum diyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Ülke ya da şehir değişimi görülebilir, mevcut evinizden başka bir yere taşınabilirsiniz. Hane içerisindeki kurallar ya da aile düzeni ile ilgili sıkıntılarınız varsa şayet ilk başta zorlansanız da bunları çözmek için kalıcı adımlar atacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Transitin ilk yılları biraz kafa karıştırabilir. Bir bakmışsınız Yoga yapıyor mantralar söylüyorsunuz, bir bakmışsınız bir kaç ay sonra çömlekçilik işine girmişsiniz. Bir Rus edebiyat klasiklerini okursunuz, bir modern deneysel yazarları. İnançlar, zevkler ve kafa yapısı anlamında sizi çok dinamik; ancak biraz da değişken bir dönem bekliyor. Ancak merak etmeyin eninde sonunda ruhen tam size uyan düşünce ve inanç yapısına ulaşıyorsunuz. Sosyal normlar ve tabular anlamında bazı duvarları yıkabilir, insanları şaşırtabilirsiniz. Bu dönem itibariyle yüksek öğrenime başlayan özellikle de hukuk okuyan kişiler çok büyük başarılar kazanabilir. Eğer mesleğiniz de müsaitse şayet kariyerinizin yeni dönemini yurtdışında geçirmeyi düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Öncelikle iyi haberle başlamak istiyorum Uranüs Koç geçişinden çok daha rahat ve uyumlu etkiler alacaksınız. Özellikle maddi açıdan sıkıntıdaysanız ya da sürekli ekstreler borçlar içerisinde yaşıyorsanız şayet harcama alışkanlıklarınızı düzenlemek adına fırsatları sizi bekliyor olacak. Diğer yandan ruhsal açıdan büyük bir derinlere iniş ve yüzeye çıkış deneyimi de yolda. Hayatınızda sizin uyumluluğunuzu, anlayışınızı ve sevimli duruşunuzu sömürmeye çalışanlara karşı pat pat yaptıklarını yüzlerine vurma vakti geldi çattı. Ancak burada kaybetme korkunuza yenilmemeniz lazım. Bu etki aynı zamanda cinsellik adına da tabuların yıkılmasını ve bir cazibe de getirir. Aşk ve flört hayatınız çok daha renklenebilir, siz de seçen taraf olabilirsiniz. Aşırı depresif ya da sizi dibe çeken insanlardan uzak durmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İlişkiler ve evlilik anlamında çok önemli ve dengeleri doğrudan etkileyecek bir transit süreci sizleri bekliyor. Özellikle de uzun yıllardır devam eden ancak altı sağlam olmayan sıkıntılı ilişki ya da evliliklerde sonlanma görülebilir. İkili ilişkiler pek tabii duygusal ilişkiler başta olmak üzere çevrenizdeki insanların değişmeye başladığını gözlemleyebilirsiniz. Sizin de bu süreçte bir miktar esnek olmanız büyük önem taşıyor, zira aşırı inatlaşma ipleri koparabilir. Hayatınızı değiştirecek önemde insanlarla tanışabilir, özellikle de kariyer açısından çok önemli iş ortaklıklarına imza atabilirsiniz. Yaşamınızda insanları yeniden tanımlayacağınız, yeni bir gözle değerlendireceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Sizin için önemli olan değerlere uymayan ya da bunları küçümseyen kişileri hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sabah alarma kalk, işe git, işten dön, televizyon izle ve uyu. İşte Uranüs Boğa döngüsü bu klasik döngü içerisinde olan Yayları değiştirmek üzere geliyor. Çalışma biçiminizi, günlük yaşam alışkanlıklarınızı kökten değiştirme kararı alabilirsiniz. Özellikle de kurumsal hayattan bıktıysanız daha küçük ve sakin bir firmada çalışmayı düşünebilirsiniz mesela. Bunun haricinde hayatınızda sadeleşme, gereksiz eşyalardan kurtulma, daha kompakt ve verimli yaşama mottosuna da geçmeniz mümkün. Sağlığınıza daha fazla özen gösterebilir, aynı zamanda sağlıklı beslenme sürecini yaşamınızın bir parçası haline getirebilirsiniz. Bu konu çok ilginizi çekerse şayet besinleri kendiniz yetiştirmek ve tarım gibi faaliyetlerle uğraşarak, hatta ilerleyen zamanda da profesyonel olarak bu işi yapmanız mümkündür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Transitin olumlu etkisi vesilesi ile içinizdeki aşka dair tüm tanımlar, tüm kalıplar bir bir yok olup gidecek. Özellikle de kalbi boş Oğlaklar eğer aşkı çok aradılarsa şayet bu dönemde önyargılarından sıyrılarak ruh eşlerine kavuşabilirler. Ve pek muhtemelen bu kişi de sizin tanımlarınıza pek de uymayan bir kişi olabilir. Aşk ve ihtiras konusunda maceralara, yeniliklere açık olacaksınız; cinsellik ve heyecan anlamında bir çok tabunuz yıkılabilir. Uzun süredir çocuk sahibi olmayı düşünen ve bir türlü bu durum gerçekleşmeyen Oğlaklar çocuk sahibi olabilirler. Aynı zamanda hamilelik için tıbbi destek alanlar transit itibariyle başarılı bir sonuç alıp mutlu olabilirler. Yaşam enerjiniz yükselebilir, daha motive hissedebilirsiniz. Kendiniz dışında başka insanların refahı için çalışmanız ve fark yaratmanız da mümkündür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Uranüs pek tabii ki burcunuzun gezegeni olduğu için transitinin de etkisi ayrıca güçlü olacaktır. Taşınma, başka ülkeye yerleşme, şehir değişikliği ve tayin gibi durumlar transit boyunca hayatınızda yer edebilir. Bu tarz planlarınız varsa ve bir türlü ilk adımları atmadıysanız şayet transit sonrasında bu adımlar uygun koşullar içerisinde gerçekleşebilir. Aile kavramı da bu dönemde değişime uğrayabilecektir. Eğer ilişkide zorluklar varsa boşanma görülebilir; ancak tam tersi olumlu etkiler altındaki Kovalar da evliliğe doğru ilerleyebilirler. Aileniz ile birlikte yaşıyor ve sıkıntılarınız varsa şayet ailenizden ayrılıp kendinize özel yeni bir hayat kurabilirsiniz. Yazlık almak, hayallerinizin evini inşa etmek, fidanlık ve tarla almak gibi yatırımlar için çok uygun bir dönemdir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Zaten ruhlarında sanatçı taşıyan Balıklar transitin de etkisi ile iyice ilham perilerini yanlarına çağırıyorlar. Özellikle kalemi kuvvetli ya da hitabeti güçlü biriyseniz şayet sosyal medyada fenomen olmak; bir gazete ya da dergide yazmak, popülerleşmek ve bilinirlik arttırmak adına ciddi destekler alacaklar. Yaratıcı her alanda reklamcılık, yayıncılık ve medya gibi sektörlerde işe başlamayı düşünürseniz eğer büyük başarı kazanabilirsiniz. Yüksek öğrenim için iletişim, reklam ve halkla ilişkiler gibi branşları seçen Balıklar ilerleyen dönemde kariyer basamaklarını hızla tırmanabilirler. Arkadaş çevrenize hareketlilik geliyor; önce yeni tanıştığınız biri vesilesi ile yeni bir çevreye girebilir, oradan başka insanlar vesilesi ile diğer çevrelere girebilirsiniz. Sosyalleşme trafiğiniz çok yüksek olacak! Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ