Merve Çubuktepe

Hep gergin açılardan, zorlu gökyüzü etkilerinden bahsetmeyeceğiz ya! 3 Ocak 2017 itibariyle aşkın, sevgiyi alıp vermenin ve değerleri temsil eden Venüs yüceldiği Balık burcuna geçiyor ve 3 Şubat 2017’ye kadar da bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Yani bu gergin gündemde ve zorlu gökyüzü etkileri altında biraz daha anlayışın, merhametin ve şefkatin devreye gireceği bir etkileşim oluşacak. Aynı zamanda Venüs’ün bir diğer hayırlı iyicil gezegen Jüpiter ile karşılıklı ağırlama dediğimiz durumda olması da bu güzel etkiyi arttırıyor.

Venüs Oğlak burcundayken üzerine bir de Merkür Oğlak retrosu eklendiğinde duygularımızı ifade etmekte zorlanır ve dünyayı daha maddiyat gözlüğüyle bakar olmuştuk. Venüs Balık burcundayken tekrar içimizdeki duygular ile daha rahat bağlantı kurabilecek, sevgiyi içimizde güçlü bir şekilde hissederek daha affedici ve merhametli olabileceğiz. Ayrıca bu etki platonik aşkları da güçlendirir, ilgi duyduğumuz kimseleri idealize etmemize onlarla ilgili bir çok hayal kurmamıza sebebiyet verir. Bu noktada gerçekle hayali karıştırmamak ve sevgi alışverişinde ölçüyü tutturmak kritik bir önem taşıyor. Çünkü zorlayıcı yönüyle de Venüs Balık burcundayken kendini kurban durumuna düşürebilir, her şeyini bir kişi ya da amaç uğruna adayabilir.

Ayrıca tabii ki bu etki içimizdeki ruhsal ve dini duyguları da tetikler. Bu dönemde daha çok uhrevi konulara çekilebilir, hayır işlerine girişebilir ve özellikle ruhsal konularla daha çok uğraşabilirsiniz. İbadet etmek, ruhunuzu arındıracak çalışmalar yapmak bu dönem daha da iyi gelecektir. Ayrıca Venüs’ün Neptün ile kavuşumu da 12 Ocak (-+7 gün) bizi sezgisel olarak iyice güçlendiriyor, bu dönemde rüyalar çok güçlenebilir; fallar çıkabilir, bir çok konu özellikle haritanız da destekliyorsa size malum olabilir. Özetle antenlerimiz iyice açılıyor!

Bu dönemde çok duygusal, şiirsel hatta masalsı ilişkiler başlayabilir. Kullandığımız kelimeler, sevgi alışverişimiz daha empatik ve daha derin olacaktır. Gelecek hayallerimiz, pembe panjurlu evlerimiz, mini mini çocuklarımız hep bu dönemde daha net görünür gözlerimize. Bunlar tabii ki güzel düşünceler ama gerçeklikten de kaçmamak, ileride daha büyük düşkırıklıklarına uğramamak adına her daim bir ayağımızı toprağa basmak önemli. Özellikle de 26 Ocak 2017 (-+7 gün) tarihinde kesinleşecek Venüs-Satürn karesi bu anlamda en dikkat etmemiz gereken dönemler olarak görünüyor.

Ve asıl genel etkiye gelirsek; Venüs Balık sonsuz bir sevgidir, yazının başında belirttiğim gibi Venüs’ün yüceldiği etkisinin en güçlü ortaya çıktığı etkileşimdir. Yani koşulsuz sevgi teması hakimdir, ayrışmalara, kavgalara, küslüklere inat bu kötücül temalara anlayış, şefkat ve merhamet ile ilerlemenin temsilidir. Yaratıcılığı ve ahengi de arttıran bu etki içimizdeki sanatçıyı da harekete geçirir.

Özellikle su grubu burçları Balık, Yengeç ve Akrepler; toprak burçlarından Boğa ve Oğlaklar Venüs Balık etkisinden en olumlu faydalanacak burçlar olacak. Haritanızda hangi ev Balıkta ise özellikle bu konularla ilgili hayırlı gelişmeler gelebilir; ilişkiniz yoksa yeni bir ilişki başlayabilir ya da varolan bir ilişkiniz güçlenenebilir.

Bu dönemde özellikle ilişkiler ve finansal konularda ise Başak, İkizler ve Yay burçları daha dikkatli olmalı. Bu dönemde gerçekler ve hayaller arasında gidip gelebilir, kimi zaman kurban kimi zaman ise kurtarıcı gibi hissedebilirsiniz.

Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.