Merve Çubuktepe

Haftalık yazımda da belirttiğim gibi bu hafta itibariyle “Brezilya dizisi tadında” aşkların zamanı geldi çattı. Venüs yüceldiği Balık burcundan çıkıp 3 Şubat 2017 itibariyle Koç burcuna geçiş yapacak. Venüs Koç burcundayken “zararlı” konumdadır, çünkü Venüs zıt burcu Teraziyi yönetir. Yani ilişkilerde bireysellik ihtiyacının ve cinsel tansiyonun artışı, ilk görüşte aşklar, aşk ve tutkuyu karıştırmak, bir anda ayrılıp bir anda barışmak gibi durumlar sıkça görülebilir. İlişkide sürekli talep eden, ya da istediğimizi alınca gazı kaçmış kola gibi uzaklaşan taraf olabiliriz. Kült film Aile Şerefindeki hain Oktay’a dönebiliriz. :) “Baba bana o kızı al.” “Ama oğlum sen sıkılırsın.” “Sıkılırsam atarım.” Ava giderken avlanmak da var tabii diğer yandan. Zira asıl kimi zaman tamamen dürtüsel ve fevri hareketlerimizden kendimiz de zarar görebiliriz.Dikkat! Her parlayan altın değildir… Özellikle Venüs-Satürn karesinin etkili olduğu 9 Şubat 2017’ye kadar ekstra dikkat.

Ayrıca Venüs sadece aşkla değil maddi değerler ile de alakalıdır. Alışveriş çılgınlığı artabilir, harcama isteğini durduramayabilirsiniz. Maddi anlamda başarılı girişimler yapmak için özellikle de harita destekliyorsa elverişlidir ama gereksiz risk ya da anlık plansız hareketler olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Venüs Koç teması çok uzun bir yolculuk olacak. Kısaca belirtmek gerekirse bu hareket 3 Şubat-2 Mart arasında düz harekette devam edecek ve hemen akabinde 3 Mart 2017-14 Nisan 2017 aralığında ise Venüs retrosu gerçekleşerek Nisan ortasında balık burcuna tekrar son bir temas edip 5 Haziran 2017’ye kadar yine Koç burcunda düz hareketine devam edecek. Venüs retrosunu ayrıca detaylı olarak başka bir yazıda anlatacağım ama özellikle sallantıda ilişkiller ve maddi atılımlar açısından büyük bir sınav dönemi olacak. Çünkü bir yandan Venüs Koç burcunda Diğer yandan tüm bu süreçte Ben ne istiyorum, Beni gerçekten ne mutlu eder ve özgür kılar? sorularını bol bol kendimize soracağız. Bu arada benzer bir etkileşim Mart 2009’da da olmuştu; özellikle o dönemde yaşadıklarınız günümüze ışık tutabilir. :)

Gelelim burç bazındaki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Öncelikle özellikle yükselen Koçlar başta olmak üzere imaj değişikliği, kişisel bakım ve estetik müdahaleler için uygun bir dönem. Daha çok dikkat çekebilir ve beğenileri üzerinize toplayabilirsiniz. Aşk gündeminizde çok yoğun yer alacak. Bir yandan da aşırı pervasız, gözükara ve tutkulu olabilirsiniz. Hem maddi hem de duygusal konularda bir çok yenilik gündeme gelebilir. Bunlar kalıcılığı ise meçhul. Kaçanı kovalama eğiliminiz artabilir özellikle. :) Ancak gökyüzünde öncü burçlar Oğlak-Terazi-Koç burçları arasında öncü T-Kare devam ettiği için abartıdan ve sınırları zorlamaktan uzak durmalısınız. (Özellikle de Venüs retro döneminde) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Öncelikle sağlık diyoruz. Bu dönemde özellikle ruhsal açıdan hassas olabilirsiniz, bastırdığınız duygular açığa çıkabilir ki sabrıyla ünlü boğalar bile çok büyük patlamalar yaşayabilir. Maddi açıdan hassasiyet gösterebilirsiniz, özellikle para konularıyla ilgili gerginlikler görülebilir. İletişim konusunda biraz daha özen göstermekte fayda var. Öte yandan bu etkileşim ertelediğiniz ya da üşendiğiniz konularla ilgilenmek, gerçek kendi isteklerinizi anlamak ve hayata geçirmek adına da ideal bir etki. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: “Biz sadece arkadaşız” ile başlayan aşk hikayeleri bol bol karşınıza çıkabilir bu dönemde. Siz de arkadaşınıza aşık olabilirsiniz ya da gayet size arkadaş gibi davranan birinin duygularının patır patır döküldüğünü görebilirsiniz. Sadece minik bir tavsiye olarak sonradan kaybetmek istemediğiniz biri ise ve iş imkansızsa sonradan pişman olmamak adına fevri davranmamanızı öneririm. Bunun dışında sosyal ortamlarda son derece eğlenebilir, dikkat çekebilir hatta kimi zaman sapıtabilirsiniz. Sosyal medya facialarına dikkat, etiketlenme ayarlarını gözden geçirirseniz fena olmaz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Mars Koç için demiştim, tekrar diyorum. Kariyer için fırsat zamanı. Lütfen şu üşengeçliği, “Ben yapamam” duygusunu bir kenara bırakır mısınız? Kafanıza koyduğunuz görüşme varsa yapın, hayalinizde bir iş varsa başvurun. Biraz hareket lütfen. Ayrıca iş yerinden birilerine, yaşça büyük ya da hoca statüsünde kimselere aşık olabilirsiniz bu dönemde. :) Sadece “Tutmayın küçük enişteyi” moduna dikkat, atak olun ama Rambo olmaya da gerek yok. Belirttiğim öncü burç T-Kare sert etkileşimi size de dokunuyor zira. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Özellikle yabancı kimselerle ilişki ve çekim zamanı. Ya da uzun bir seyahate çıkıp tanışılan bir kişi. Ayrıca bu etkileşim uluslararası ticaret, yurtdışı konuları için hareketi de sağlar. (Venüs retrosunda beklemek daha faydalı tabii) Başarılı bir sürecin ilk adımlarını atabilirsiniz. Ayrıca yüksek öğrenim ya da hukuki konularda yıldızınız parlayabilir, şansınız artabilir. Bir konuda uzmanlaşmak ve eğitim almak için girişimde bulunmak için de ideal bir dönem. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Özellikle düz hareket boyunca maddi açıdan olumlu bir etkileşim görünüyor. Bu dönem borç kapatmak, alacak tahsil etmek için çok uygundur. Ayrıca ortağınız ya da partnerinizin maddi kaynakları ile inisiyatif kullanarak güzel bir yatırım yapabilirsiniz. Zaten Terazi burcu da ikinci ev seyahati ile maddi açıdan destek veriyor. Sadece zaten pek huyunuz olmasa da çok abartılı harcama, riskli yatırımlar gibi konulardan uzak durmanız faydalı olacaktır. Arkadaşlar ve aşk meşk konularında biraz sabırsızlık ve gerginlikler görülebilir, kusurlar gözünüze daha çok batabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Mars da yedinci evde, yanına bir de Venüs geliyor. Eh aşk olmayacak da ne olacak. Yıldırım aşkları, tişörtle kıyılan nikahlar, bu süreç teraziler için aşk dolu. Ancak… Bu dönemde özellikle partnerinizin abuk sabuk hareketleri sizi de tetikleyebilir, iniş çıkışlar bol bol görülebilir. Dengeleyici ve birleştirici yeteneğinizi özellikle bu sorunları çözmek adına kullanabilirsiniz. Ortaklıklar anlamında da yeni başlangıçlar gelebiliri mevcut ortağınızla arada güç çekişmeleri görülebilir. Ayrıca zaten gıcık olduğunuz ama bir türlü emin olamadığınız tipler gerçek düşmancıl yüzlerini göstebilir, kartlar açılabilir. Ya da son olarak hiç haz etmediğiniz birine aşık olup yeni bir Türk filmine imza atabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Mars sağlık evinizi zorlasa da neyse ki Venüs imdada yetişiyor. Yani bu dönemde sağlıkla ilgili bir problem tespit edilerek tedavisi için adım atılabilir. Ayrıca forma girmek, kendinizi yenilemek adına -vücudu çok zorlamamak koşuluyla- uygun bir dönem. Ayrıca iş çevrenizden bir kişi ile yakınlaşma söz konusu da olabilir, iş yerinizde sivrilip dikkat çekerek liderliği ele alabilirsiniz. Sadece iletişim konusunda tipik akrep davraşını olan aşırı “dobralığa” dikkat. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Seviyorsanız gidin konuşun bence Yay dostlar. Zaten dayanamayacağınız görünüyor. Ama bir yandan da istediğini alırsanız da yazının başında belirttiğim “Sıkılırsam atarım” modu da gelebilir. Ama Venüs retrosunda da bu sefer duvara siz toslayabilirsiniz dikkat. :) Hobiler ile uğraşmak, evcil hayvan sahip olmak için de çok güzel bir etki. Hem tutku hem de cinsel tansiyonunuz oldukça yüksek olacak ama diğer yandan belli mi olur, hayatınızın aşkı ile de karşılaşabilirsiniz bu dönemde. Sadece kendinizi sırf etkileyici kılmak için “abartılı” yansıtmayın. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Öncelikle öncü grup burcu olduğunuzdan hayatınızda önemli değişimler gelebilir. Özellikle Mars etkileşimi de bunu destekliyor. Evden çalışma isteği olanlar için iyi bir fırsat, ayrıca kariyer anlamında önemli bir değişim kapıda . Evi değiştirme ve yenileme arzusu, ailede uzun süredir çözülmeyen konularda inisiyatif alma ve çözüm bulma. Hepsi mümkün. Bu aralar kendinize çok yüklenmeyin, ve her şeyi bir anda düzeltmeye çalışmayın. Çünkü aşırı zorlayıp bir anda “Yeter” deyip pes de edebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yakın çevrenizden, kardeş ya da akrabalarınız aracılığı ile tanıştırılan bir kimse ile duygusal çekim yaşayabilirsiniz. Ayrıca iletişim kurmak, tanıtım ve seyahatler için ideal bir etki. İletişim trafiğiniz iyice güçlenecek. Sadece bilgi birikim konusunda emin olmak önemli, zira çok da profesyonel olmadığınız bir konuda iddialı olmak sizi zorlayabilir. Bu dönem çok kredi, borç verme işine girmemek faydalı olur. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Venüs para evinizden geçeceği için özellikle düz harekette olduğu dönemde toplu para gelebilir, maddi açıdan ferahlayabilirsiniz. Özellikle bu kazanımları gerçekten verimli ve işe yarar şekilde değerlendirmeye dikkat etmelisiniz. Zira bu etkileşim geleni aynı hızla tüketmenize sebebiyet verebilir. Ancak kafanıza projeler varsa, maddi anlamda girişimler düşünüyorsanız özellikle Venüs retrosu öncesinde harekete geçirmeniz faydalı olabilir. Sadece aşırı hayalperest ve ayağı yere basmayan fikirlere kapılmamaya dikkat. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.