Merve Çubuktepe

12 Kasım 2016 itibariyle aşkın, güzelliğin ve ilişkilerin gezegeni Venüs Oğlak burcuna geçti. 9 Aralık 2016’ya kadar da bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Bu süre boyunca ilişkilerimizi çok daha gerçekçi değerlendirme fırsatı bulacağız. Aşk sarhoşluğuyla karşımızdaki kişinin kusurları gözümüze batmazken şimdi bunları sorgulamak isteyebiliriz. Ya da sallantıda olan ilişkimiz ile ilgili elimizi masaya vurup “Bu iş nereye gidiyor” diye sorabiliriz.

Venüs sadece aşkla ve ilişkilerle değil kendi özdeğerlerimizle de ilgilidir. Yani mevcut ilişkilerimiz bize ne değer katıyor, bu ilişki olmadan ben neyim sorusunu da beraberinde getirir. Sorumluluk alma kısmı çok daha ön plana çıkacağı için hayatımızda bize yük gibi gelen kişilerden kurtulmak isteyebilir ve kendi yolumuzu çizme gücünü bulabiliriz.

Ancak öte yandan Venüs Oğlak burcundayken pek de bir soğuk ve materyalisttir, küçük kusurlardan sert sonuçlar çıkmasına da sebep olabilir. Ölçüyü de kaçırmamak en ufak hatada hemen ilişkiye giyotini indirmemek de lazım. Bu dönem yaşça büyük ya da otorite figürü insanlardan da destek gelebilir. Bu dönemde başlahyan ilişkiler, alınan varlıkların kalıcı olma ihtimali yüksektir.

Son olarak pohpoh, lüks, statüler bir anda gözleri kamaştırabilir dikkat! Bir anda kendinizi güçlü ve ilişkide olduğunuz kişiye göre daha üstün hissedip sonra “Biz ayrı dünyaların insanıyız” diyebilirsiniz. Sonra Venüs Balık burcuna geçince aklınız başınıza gelebilir, her şey para ve güç değil bir yandan da bu açıdan dikkat edelim.

Bu süreçteki önemli açılar:

16 Kasım - 24 Kasım: Venüs/Neptün altmışlık açısı. Özellikle Yengeç, Akrep, Balık, Oğlak, Boğa ve Başak burçları için ilişkilerde olumlu etkiler getirebilir, maddi ve manevi değerler dengelenebilir.

17 Kasım - 5 Aralık: Venüs/Jüpiter kare açısı. Aşırı harcamalar, duygularda iniş çıkışlar getirebilir. Ayağınızı yorganınıza göre uzatıp risk almadan ölçülü davranışlar sergilemelisiniz. Özellikle Koç, Oğlak, Yengeç ve Terazi burçları bu konuda dikkatli olmalı.

18 Kasım - 3 Aralık: Venüs/Plüton kavuşum açısı. Bu dönemde maddi değerler, güç ve otorite arzusu artabilir. Güçlü ve üst konumda insanlardan destek alabilir, bir yandan da mevcut ilişkinizi maddi değerlerle sorgulayabilirsiniz. Gerçekçilik iyidir ama abartıdan kaçının sevgili Koç, Oğlak, Yengeç ve Terazi burçları. Öte yandan Boğa, Akrep, Balık ve Başak burçları bu açıdan olumlu faydalanabilir.