Merve Çubuktepe

unutulmaz selvi boylum al yazmalım filminin finalini hatırlamayan var mı? türkan şoray’ın canlandırdığı asya karakteri klasik türk filmi denklemini bozar ve finalde kadir inanır’ın canlandırdığı İlyas’ı değil Cemşit’i seçer. çünkü yakışıklı, çekici ve eğlenceli ilk bir başta bir kadını hemen etkileyebilecek özelliklere sahip ilyas evlendikten sonra karısını çocuğuyla yapayalnız bırakıp zevke eğlenceye dalarken cemşit ise gerçek bir aile babası gibi asya’nın yanında durur, çocuğuna babalık eder ve asya’ya destek olur. asya ayağı yere basmayan ama gözüne gönlüne hoş geleni değil gerçekten onun yanında duran ve onunla yürüyen erkeği seçer. asya bu durumu unutulmaz "quot;sevgi emektir"quot; sözüyle taçlandırır. biz de ekrana sessizce bakakalırız. :)

işte venüs’ün oğlak burcuna geçişi tam da bu hikayeyi anlatıyor aslında. sevgiyi nasıl alıp verdiğimizi, nelere değer verdiğimizi, ilişkilerde ne istediğimizi gösteren venüs oğlak burcundayken konu ilişkiler ve sevgi olunca bu soruları sordurtur bizlere. sevgi çekim, gösterişli sözler ve hediyelerle baş döndüren ama güven vermeyen bir macera mıdır, yoksa emeğin, sorumluluğun ve çabanın var ettiği kalıcı bir güç mü?

venüs’ün 18 şubat’a kadar süreceği yolculuğunda ilişkilerde ayağı yere basan ve gerçekçi davranışlar arayacağız. bir ilişkiyi sağlamlaştırmak için gerçek kanıtlar isteyeceğiz. gerçekten inandığımız şeyler için sorumluluk almak ve elimizi taşa koymanın tam sırası.

bu süreçte daha olgun, bizi destekleyen ve bilgi birikim sahibi insanlara doğru çekilebiliriz. eğer ay ve venüs’ünüz öncü burçlardan koç, yengeç ve terazi ise biraz daha kendizi uzaklaşmış hatta duygusuz hissedebilirsiniz. ya da mevcut ilişkilerinizde insanlar aslında sizi sevmiyormuş gibi gelebilir. bu bağlamda biraz daha insan içine karışmak, insanlara şans vermek faydalı olacaktır.

diğer yandan venüs ziyaret ettiği yere bereket ve huzur da getirir. tema oğlak olduğu için kalıcılık, sağlamlaşma ve güven hissi de verecektir. merkür’ün oğlak burcunda ileri hareketi de bu etkiyi arttıyor. jüpiter ile 3 şubattan sonra üçgen açı yapacak olan venüs bu sırada oldukça şanslı bir oluşum yaratacak. yani haritanızdaki oğlak ve başak burçlarına düşen ev temalarıyla ilgili çok güzel gelişmeler olabilir. yükselen burç bazında olumlu etkilenebilecek konuları yazının sonunda belirteceğim.

bu dönemde finansal güvence, sosyal statü ve güç arzumuz artabilir. maddi kavramların önemi hayatımızda daha vurgulu olabilir. oğlak burcu olumsuza yöneldiğinde aşırı katı, duygusuz ve maddiyat odaklı davranışlara meyledebilir. bu anlamda değerlerimizi ve duyguların önemini unutmadan hedeflerimize odaklanmak faydalı olacaktır.

mevzubahis sevgi olduğunda sözde kalmaması, gerçekten karşılıklı güven, dayanışma ve emek ile bir bağ kurulması en önemlisi. venüs’de bu yolculuğunda bize bunu nasıl daha iyi yapabileceğimizi ve karşımızdaki kişilere nasıl anlatabileceğimizi gösterecek. kapanışı da gene selvi boylum’dan yapalım:

"quot;samet baba demişti. onu babalığa seçmişti… sevgi neydi? sevgi iyilikti, dostluktu. sevgi emekti…"quot;

yükselen burçlar bazında bu dönemde olumlu ve şanslı gelişmelerin olabileceği konular:

koç: iş, patronlar, kariyer ve toplumsal statü, erkek için baba kadın için anne
boğa: hukuki konular, yüksek öğretim, uluslararası ticaret, uzun yolculuklar
ikizler: krediler, miras, borçlar, partnerin maddi kaynakları, ortakların kaynakları
yengeç: partner, evlilik, ortaklık, sosyal çevre
aslan: sağlık, iş ortamı, rutin işler, evcil hayvanlar
başak: aşk, flört, hobiler, çocuklar, borsa, ekstrem sporlar
terazi: ev, evdeki eşyalar, tadilat, erkek için anne, kadın için baba
akrep: iletişim, kısa yolculuklar, haberleşme, yakın çevre, kardeşler
yay: finansal konular, maddi kaynaklar, kişisel değerler, kişisel eşyalar
oğlak: kişisel konular, kişisel iletişim, ilişkiler, estetik müdaheleler (özellikle deri, kemik ve dişlerle ilgili konular)
kova: geçmişten gelen konular, psikolojik etkiler, beklenmedik olaylar
`balık```: arkadaşlar, birlikte iş yapılan kimseler, sosyal çevre ve organizasyonlar